اصیل کیست
نوشته شده توسط : vakiel

از شرایط اقامه دعوا می‌توان به داشتن سمت شخصی که به نمایندگی از شخص دیگری اقامه دعوا می‌کند اشاره نمود. ما در ادامه به بررسی مفاهیم اصیل از یک سو و از سوی دیگر سمت، نمایندگی و قائم مقامی می‌پردازیم و تفاوت این مفاهیم را با یکدیگر بیان می‌کنیم، همچنین اشاره می‌کنیم که قائم مقام کیست و در این راستا به مواد قانونی و تفسیر آن‌ها اشاره می‌کنیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :

اصیل کیست

اصیل در حقوق

 

 

 

 

مفهوم اصیل

اصیل فردی است که از جانب خود و برای خود اقامه دعوا یا حقی می‌کند. در برابر اصیل مفهوم سمت، نمایندگی و قائم مقامی وجود دارد که به بررسی هر یک می‌پردازیم.

مفهوم سمت در برابر اصیل

سِمَت یک عنوان حقوقی می‌باشد که به شخص این جواز را می‌دهد که به دادگاه مراجعه کند و هر عمل یا اقدام قانونی را از جانب فرد دیگری انجام دهد. هنگامی که شخصی به غیر از اصیل به دادگاه مراجعه می‌کند و قصد دارد دعوایی را اقامه کند می‌بایست سمت خود را با مدارک مربوطه احراز نماید و این عمل در دسته شرایط اقامه دعوا قرار می‌گیرد و در صورتی که سمت شخص احراز نشود دادگاه باید به دلیل فقدان یکی از شرایط اقامه دعوا قرار رد دعوا صادر کند.

در ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی اشاره شده است که در مواردی خوانده می‌تواند در ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد مطرح نماید. در بند پنج همین ماده به موردی اشاره شده است که به بحث ما مربوط می‌باشد از این قرار که کسی که به عنوان نماینده اقامه دعوا می‌کند مانند وکالت یا ولایت یا قیمومیت و سمت او محرز نباشد.

در ماده 342 قانون آیین دادرسی مدنی هر گاه درخواست دهنده قیم یا ولی یا وصی یا وکیل یا مدیر شرکت و امثال آن است و طرف اصلی دعوا محسوب نمی‌گردد باید رونوشت یا تصویر سندی که سمت او را اثبات می‌نماید، پیوست دادخواست بنماید. (به زبان ساده‌تر هنگامی که شخصی به غیر از اصیل اقامه دعوا می‌کند باید سمت خود را با مدارکی به دادگاه اثبات نماید.)

شخصی که ادعا می‌کند به داشتن سمت باید به نمایندگی از خواهان اقامه دعوا کند و نکته قابل توجه اینجاست که نوع نمایندگی او می‌بایست در قانون ذکر شده باشد.

قائم مقام کیست

قائم مقام جانشین شخص دیگری می‌شود و دارای حقوق و تکالیف او می‌شود. در ماده 418 قانون تجارت بیان شده است که مدیر تصفیه تاجر ورشکسته در کلیه اختیارات و حقوق مالی تاجر که استفاده از آن، موثر در تادیه دیون او باشد به شمار می‌رود. یا پس از فوت مورث وارثان در مواردی قائم مقام فرد متوفی می‌شوند.

نکته‌ای که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که مفهوم اصیل از مفهوم قائم مقام جدا دانسته می‌شود و تفاوت‌هایی بین این دو وجود دارد. مصداق بارز این نکته ماده 303 قانون آیین دادرسی مدنی می‌باشد که این مفاهبم در آن به تفکیک مورد توجه قرار گرفته است.

مفهوم نمایندگی

شخص نماینده در حالی عمل حقوقی را انجام می‌دهد که عمل مربوطه به نام شخص دیگری و در راستای تحقق اهداف آن شخص انجام می‌شود. به عنوان مثال وکیل نماینده موکلش به حساب می‌آید چرا که برای تحقق اهداف موکلش عمل حقوقی را انجام می‌دهد بنابراین می‌توان دریافت که میان مفهوم نماینده و قائم مقام تفاوت بارزی وجود دارد.

در بحث نمایندگی در دعاوی دادگستری احراز نمایندگی به تنهایی کفایت نمی‌کند بلکه شرط دومی نیز باید توسط دادگاه محرز شود و آن شرط از این قرار است که نوع نمایندگی باید در قانون اشاره شده باشد، به عنوان مثال اگر شخصی که دادخواست دهنده است وکیل خواهان باشد و نمایندگی اصیل را به صراحت در وکالت نامه خود داشته باشد اما وکیل دادگستری نباشد و همچنین پروانه مشاوران قوه قضاییه نداشته باشد دادگاه سمت او را احراز نمی‌کند و قرار رد دعوا صادر می‌کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اصیل در حقوق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اصیل در حقوق پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع  : اصیل کیست





:: برچسب‌ها: اصیل کیست ,
:: بازدید از این مطلب : 736
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 9 مهر 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: