نوشته شده توسط : vakiel

بخشیدن مهریه با چه مراتبی انجام می‌شود؟ وقتی زن و شوهر به عقد یکدیگر در می‌آیند علیرغم نفقه حق دیگری نیز به زن تعلق گرفته می‌شود که مهریه نام دارد‌. زن مالک مهریه است و‌ می‌تواند آن را دریافت کند و یا اینکه ببخشد. در ادامه توضیحات کاملی را درباره بخشیدن مهریه، مراحل و عواقب آن بیان نموده‌ایم با ما همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره حق طلاق در صورت بخشیدن مهریه کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: بخشیدن مهریه

مهریه چیست و چرا قانون آن را جزو حقوق قابل بخشش قرار داده است ؟

مهریه حقی است که به صورت توافقی در حین عقد نکاح به زن تعلق می‌گیرد و مرد مکلف می‌شود که آن را به زن پرداخت کند. میزان مهریه با توجه به توافق و شرایط زن و مرد معین می‌شود. از آن جایی که مهریه حق مسلم زن است قانون به او اجازه داده که هر گونه تصرفی که بخواهد در آن ایجاد کند.

برای مثال قانون به زن این حق را می‌دهد که مهریه خود را بخشد و یا آن را دریافت کند. در بعضی از زوجین دیده شده است که زن مهریه را به همسرش می‌بخشد و از دریافت آن صرف نظر می‌کند تا روند طلاق را سهولت بخشد، حضانت فرزندان را بگیرد و… . برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قانون مهریه کلیک کنید.

مراحل بخشیدن مهریه

برای بخشش مهریه می‌بایست زن برخی مراحل را طی کند تا بتواند به صورت رسمی و قانونی مهریه خود را ببخشد. مهریه به دو روش قابل بخشش خواهد بود، دو روش بخشش مهریه به شرح زیر می‌باشند:

بخشش به صورت دست نوشته

در این روش زن می‌تواند روی یک برگه کاغذ ذکر کند که مهریه خود را به طور کامل دریافت کرده است و یا آن را بخشیده است و سپس زیر نوشته خود را امضا و اثر انگشت بزند و برگه را به مرد تحویل دهد. در این نوع بخشش زن دیگر قادر نخواهد بود که اقرار به بخشش مهریه را انکار کند و پس از طلاق نیز دیگر مهریه به او تعلق نمی‌گیرد.

بخشش به صورت رسمی

در این روش زن می‌بایست با مراجعه به دفاتر ثبت اسناد از دفتردار بخواهد که سندی را تنظیم کند و در آن سند ذکر کند که زن مهریه خود را بخشیده است و از دریافت آن صرف نظر می‌کند. در این صورت مهریه به صورت رسمی و قانونی بخشیده می‌شود و زن دیگر نمی‌تواند مهریه خود را مطالبه کند.

برای آشنایی با شرایط لازم برای بخشیدن مهریه بدون اذن پدر کلیک کنید.

مدارک مورد نیاز برای بخشیدن مهریه

برای بخشش مهریه در دفاتر ثبت اسناد شناسنامه زن و مرد و همچنین سند ازدواج آن‌ها مورد نیاز می‌باشد. زن می‌بایست یک نوشته کتبی و یا شفاهی از اذن پدر برای بخشش مهریه را به دفاتر ثبت اسناد ارائه نماید تا دفتردار سند بخشش مهریه او را تنظیم کند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص بخشیدن مهریه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون بخشیدن مهریه پاسخ دهند.

 

 

سولات متداول

آیا زن پس از اقرار به بخشش مهریه بازهم می‌تواند آن را مطالبه کند ؟

خیر مهریه دیگر قابل مطالبه نخواهد بود.

بخشش کتبی مانند یک سند رسمی زن را از دریافت مهریه باز می‌دارد ؟

بله زیرا در بخشش کتبی زن رضایت خود را از بخشش مهریه اعلام نموده است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: بخشیدن مهریه



:: برچسب‌ها: بخشیدن مهریه ,
:: بازدید از این مطلب : 404
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : جمعه 11 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

کالاهای مجاز و ممنوعه وارداتی کدامند؟ بازرگانان همواره به دنبال گسترش تجارت خود و انجام فعالیت‌های پرسود و ایجاد سرمایه هستند. گسترش تجارت و رسیدن به سود و سرمایه بیشتر فعالیتی ورای مرز‌های یک کشور را می‌طلبد. بازرگانان بزرگ و باتجربه حتماً در رزومه کاری خود انجام واردات یا صادرات را دارا هستند. واردات و صادرات در هر کشور تابع قوانین خاص آن کشور است. یکی از مسائلی که بازرگانان در این امر باید به آن توجه داشته باشند ممنوعیت یا مجاز بودن یک کالا برای ورود یا خروج از کشور است. در ادامه به ویژگی کالاهای مجاز و ممنوعی وارداتی در ایران می‌پردازیم. برای دریافت خدمات در این زمینه می‌توانید از کمک‌های وکیل کار استفاده کنید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی و تجاری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: کالاهای مجاز و ممنوعه وارداتی

کالاهای مجاز و ممنوعه وارداتی در ایران

خیلی از کشور‌ها سیاست‌هایی برای ممنوعیت و یا مجاز کردن کالاهای وارداتی و صادراتی پیش‌بینی کرده‌اند. معمولاً دلیل این سیاست‌ها تقویت تولیدات و پیشرفت صنایع داخلی است. همچنین از دیگر دلایل این سیاست‌ها می‌توان به کنترل و تثبیت قیمت‌ها و وضع بازار اشاره نمود.

قانون ممنوعیت واردات و صادرات برای برخی کالا‌ها در کشور ما نیز در سال‌های اخیر جهت تشویق تولیدکنندگان داخلی و ثبات قیمت کالا‌ها اجرا می‌گردد. ماده 122 قانون گمرک شرایط کالا‌هایی که واردات آن‌ها ممنوع است را برمی‌شمارد. طبیعی است غیر از موارد نامبرده در این ماده سایر کالا‌ها برای واردات به کشور مجاز هستند. در ادامه موارد اشاره شده در ماده 122 قانون گمرک را برمی‌شماریم.

برای دریافت خدمات مربوط به ترخیص کالا کلیک کنید.

1- قوانین اسلام

استفاده از برخی کالاها طبق قوانین و شرع دین مبین اسلام ممنوع است. طبیعتاً در کشوری که دین رسمی آن اسلام می‌باشد وارد کردن چنین کالاهایی به کشور به صورت قانونی دور از عقل است. لذا واردات کالا‌هایی نظیر گوشت خوک، مشروبات الکلی، آب جوی غیر اسلامی و از این دست محصولات ممنوع می‌باشد. لذا موارد مجاز برای واردات باید کالاهایی هستند که خلاف قوانین و شرع اسلام نباشند.

2- کالاهای مجاز و ممنوعه وارداتی | تسلیحات نظامی و اطلاعاتی

واردات انواع مختلف سلاح و یا سایر مهمات جنگی نظیر فشنگ و باروت و… ممنوع است. به دلیل این که وارد کردن اسلحه موجب صلب آرامش و امنیت مردم می‌شود. تنها مرجعی که برای وارد کردن این کالاها صالح است وزارت دفاع است. لذا برای وارد کردن اسلحه وزارت دفاع باید موافقت داشته باشد و همچنین واردات با پشتیبانی نیرو‌های مسلح انجام گیرد.

علاوه بر اسلحه، واردات دستگاه‌‌هایی که برای شنود و رمزگذاری از آن‌ها استفاده می‌شود و یا دستگاه‌هایی که برای فیلم‌برداری و عکاسی هوایی مورد استفاده است نیز باید با نظارت و تایید وزارت دفاع و سازمان اطلاعات انجام گیرد. برای وارد کردن دستگاه‌های فرستنده و گیرنده نیز باید تایید و مجوز از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وجود داشته باشد.

3- مواد مخدر

واردات انواع مواد مخدر و روان‌گردان همچنین مواد اولیه که از آن برای ساخت مواد مخدر استفاده می‌شود ممنوع می‌باشد. البته در صورت موافقت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی واردات این موارد امکان پذیر خواهد بود.

4- شئونات اسلامی و عرف جامعه

واردات محصولاتی نظیر صدا و تصاویر ضبط شده یا مجلات و کتاب‌ها و روزنامه‌هایی که خلاف شئونات اسلامی و عرف جامعه باشند ممنوع است. تشخیص این امر بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌باشد. همچنین واردات محصولاتی که دارای علامت یا عباراتی خلاف نظم عمومی و عفت عمومی باشد نیز ممنوع است.

5- کالاهای مجاز و ممنوعه وارداتی | شرایط اقتصاد

در زمینه واردات کالاهای اقتصادی می‌توان به واردات ممنوعیت کالاهایی نظیر بلیت‌های قرعه‌کشی یا به اصطلاح لاتاری اشاره کرد. همچنین واردات اسکناس‌های خارجی، تمبرها و برچسب‌های تقلبی خارجی نیز ممنوع می‌باشد. برخی کالا‌ها نیز به دلیل ویژگی‌های ظاهری ممکن است موجب فریب خریداران و مصرف کنندگان شود.

بنابراین واردات این دسته از کالاها که موجب برداشت اشتباه خریداران در زمینه تولید کننده یا محل تولید محصول و یا برداشت اشتباه در مشخصات ضروری کالا می‌شود ممنوع است. زیرا ممکن است موجب ایجاد انگیزه برای افرادی سوءاستفاده گر که قصد فریب مردم را دارند گردد. البته در صورتی که با نظارت و تایید گمرک موارد فریب این محصولات از بین برود امکان واردات آن محصول وجود دارد.

6- حمایت داخلی

واردات برخی از کالاها نیز به جهت حمایت از تولیدات داخلی و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور ممنوع شده اند. به عنوان مثال کالاهای خوراکی نظیر کره، پنیر، ژامبون و آرد یا کالاهای مربوط به لوازم آشپزخانه مانند سینک، هود یا برخی لوازم کشاورزی و صنایع چوبی مثل مبلمان و… وارداتشان ممنوع است. لازم به ذکر است که مطابق ماده 127 قانون گمرک برخی کالاها باید از نظر بهداشتی، ایمنی و محیط زیستی مورد بررسی قرار گیرند. این کالاها تنها پس از تایید مقامات ذی‌صلاح امکان واردات و ترخیص‌شان از گمرک ایجاد خواهد شد.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی و تجاری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

علت سیاست دولت‌ها برای مجاز یا ممنوع کردن برخی کالاهای وارداتی چیست ؟

معمولاً دلیل این سیاست‌ها تقویت تولیدات و پیشرفت صنایع داخلی و کنترل و تثبیت قیمت‌ها و وضع بازار است.

شرایط ممنوعیت کالاهای وارداتی چیست ؟

ماده 122 قانون گمرک شرایط کالا‌هایی که واردات آن‌ها ممنوع است را برمی‌شمارد. شرایطی نظیر خلاف شئونات اسلامی بودن، تسلیحات نظامی، مواد مخدر و موارد دیگر که در متن مقاله به آن‌ها اشاره شده است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: کالاهای مجاز و ممنوعه وارداتی



:: برچسب‌ها: کالاهای مجاز و ممنوعه وارداتی ,
:: بازدید از این مطلب : 330
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 9 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ازدواج با زن متاهل و شوهردار از منظر اخلاق، قانون و شرع به شدت منع شده و مورد نکوهش واقع شده است. از نظر شرعی بر اساس آیه ۲۴ سوره نساء، نکاح با زن شوهردار حرام است. ازدواج با زن متاهل به دور از اخلاق حسنه است و موجب اختلاط نسل و از بین رفتن کانون خانواده می‌گردد و در قانون مدنی ما به عنوان یکی از موارد منع نکاح معرفی شده است. حال در این بحث به حرمت نکاح با زن شوهردار از نظر قانون کشورمان و انواع ضمانت اجراها و مجازات‌های پیش بینی شده برای آن می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد ثبت ازدواج و مدارک لازم برای ثبت ازدواج کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع: ازدواج با زن شوهردار

ازدواج با زن شوهردار

همانطور که اشاره شد نکاح با زن شوهردار و یا زنی که در عده به سر می‌برد ممنوع است و مطابق قانون مجازات اسلامی، برای زن، مرد و شخصی که آن‌ها را به عقد یکدیگر درآورده است مجازات تعیین می‌شود. ازدواج چه دائم و چه موقت (صیغه محرمیت) با زنی که شوهر دارد و یا در عده طلاق یا فوت همسر خود به سر می‌برد، ممنوع و باطل است و هیچ راهی برای پابرجا ماندن این نکاح وجود ندارد.

نکاح با زن شوهردار و زنی که در عده است، در هر صورت سبب بطلان نکاح و آگاه یا جاهل بودن مرد و زن به حرمت این نکاح، ضمانت اجراهای متفاوتی را برای آن‌ها رقم می‌زند.

بیشتر بخوانید : ثبت ازدواج دائم

ضمانت اجرا و مجازات ازدواج با زن شوهردار

بسته به اطلاع یا عدم اطلاع ایشان از حرمت نکاح با زن شوهردار دو دسته مجازات پیش بینی گشته است:

الف) ضمانت اجرا و مجازات آگاه بودن از حرمت نکاح

بر اساس ماده ۱۰۵۰ ق.م چنانچه مردی با آگاهی از ممنوع بودن و حرمت داشتن نکاح با زن شوهردار و اطلاع داشتن از وضعیت تاهل یا در عده بودن او، با او عقد کند، عقد باطل و زن تا ابد بر او حرام می‌شود. بنابراین اگر مرد بداند زن شوهر دارد و نکاح با زن متاهل ممنوع و حرام بوده اما با این وجود با وی عقد کند، عقد نکاح آن‌ها باطل می‌شود و آن دو تا ابد بر یکدیگر حرام می‌گردند.

مجازات تعیین شده این مورد برای ۳ نفر ( زن، مرد و یا شخص ثالثی که آن دو را عقد نماید) در ماده ۶۴۳ و ۶۴۴ قانون مجازات اسلامی بدین شرح آمده است:

۱- مجازات عاقد مطلع از متاهل بودن زن:

  • حبس از ۶ ماه تا سه سال.
  • ۳ تا ۱۸ میلیون ریال جزای نقدی.
  • ۷۴ ضربه شلاق.
  • ممنوعیت همیشگی از تصدی دفتر ازدواج و طلاق و یا اسناد رسمی.

۲- مجازات زن شوهردار و مرد آگاه از حرمت نکاح در صورتی که منجر به مواقعه (رابطه زناشویی) نگردد:

  • حبس از ۶ ماه تا دو سال.
  • ۳ تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی.

۳- مجازات زن شوهردار و مرد آگاه به حرمت نکاح و برقرارشدن رابطه زناشویی:

حکم ازدواج زن شوهردار و مرد و برقراری رابطه زناشویی، در صورت اطلاع آنان از حرمت نکاح و باطل بودن عقدشان، در حکم زنای محصن و محصنه می‌باشد و یکی از مجازات‌های زیر را در برمی‌گیرد:

  • رجم یا سنگسار.
  • اعدام.
  • ۱۰۰ ضربه شلاق.

ب) ضمانت اجرا و مجازات آگاه نبودن از حرمت نکاح

بر اساس ماده ۱۰۵۱ ق.م در صورتی که زن شوهردار و مردی نسبت به حرمت ازدواجشان جاهل و ناآگاه باشند و رابطه زناشویی نیز میان آن دو صورت نگرفته باشد، عقد آن‌ها باطل ولی موجب حرمت ابدی بین آن دو نمی‌گردد. بنابراین در صورت جدا شدن زن از همسرش و یا گذراندن مدت عده، وی می‌تواند دوباره با آن مرد ازدواج کند.

اما در صورت جاهل بودن زن و مرد نسبت به حرمت این نکاح و برقراری رابطه زناشویی عقد باطل و موجب حرمت ابدی میان آن دو می‌گردد.

بیشتر بخوانید : ثبت صیغه

شما می‌توانید جهت حل پرونده‌های حقوقی خود، مشاوره حقوقی تلفنی و کسب اطلاعات حقوقی از کارشناسان و مشاوران مرکز حقوقی وکیل دات کام کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید : وکالت در ازدواج

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نکاح با زن شوهردار، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نکاح با زن شوهردار پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سوالات متداول

 ازدواج با زن شوهردار صحیح است ؟

خیر، در شرع و قانون نکاح با زن متاهل ممنوع است و مجازات در پی دارد.

آیا می‌شود زن شوهردار را با خواندن صیغه محرمیت به عقد موقت خود درآورد ؟

خیر، ازدواج با زن متاهل چه دائم و چه موقت حرام و ممنوع است.

راه حلی برای ازدواج با زن شوهردار ارائه شده است ؟

خیر، هیچ راه حل و راه دور زدنی برای این ممنوعیت وجود ندارد.

مجازات ازدواج با زن شوهردار چیست ؟

در صورت آگاه بودن زن و مرد به ممنوع بودن این ازدواج، سنگسار یا اعدام و  یا شلاق به عنوان مجازات در نظر گرفته می‌شود.



:: برچسب‌ها: ازدواج با زن شوهردار ,
:: بازدید از این مطلب : 392
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه در تمام اماکن و ادارات دولتی و غیر دولتی کارمندانی مشغول به کار هستند که وظایفی را به عهده دارند و ‌‌‌می‌بایست این وظایف را به بهترین شکل ممکن به انجام برسانند. اما در برخی موارد دیده ‌‌‌می‌شود که فرد مرتکب جرم ‌‌‌می‌شود و از جایگاه خود سوء استفاده ‌‌‌می‌کند که در این صورت باید مجازات شود. ‌‌‌ر‌شوه نیز یکی از تخلفات این افراد به حساب ‌‌‌می‌آید. در ادامه قصد داریم در مورد رشوه و مجازات آن توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع:رشوه

رشوه چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

‌‌‌ر‌شاء به جرمی گفته ‌‌‌می‌شود که طی انجام آن به فردی پولی پرداخت می‌کنند تا او کاری را به ناحق برایشان به انجام برساند. ‌‌‌ر‌شوه ‌‌‌می‌تواند مبلغی پول یا هر چیز دیگری باشد اما معمولا ‌‌‌ر‌شوه دهندگان مقداری پول را به عنوان ‌‌‌ر‌شوه پرداخت ‌‌‌می‌کنند تا کار برایشان انجام شود. ‌‌‌ر‌شوه گرفتن تنها مختص کارمندان دولتی نیست و هر فردی ‌‌‌می‌تواند در مقابل انجام کار ناحق ‌‌‌ر‌شوه بگیرد.

برای مثال فردی در صف ایستاده تا نوبت‌اش شود‌‌‌‌‌ و کار خود را انجام دهد اما ‌‌‌نمی‌تواند تا رسیدن نوبتش تحمل کند و‌‌‌‌‌ با پرداخت ‌‌‌ر‌شوه به کارمند اداره مربوطه از او ‌‌‌می‌خواهد که کار او را خارج از نوبت به انجام برساند. در اینجا او هزینه را پرداخت کرده تا کاری به ناحق انجام بشود و در واقع ‌‌‌ر‌شوه پرداخت نموده است. به فرد ‌‌‌ر‌شوه گیرنده مرتشی گفته ‌‌‌می‌شود و هم فرد ‌‌‌ر‌شوه گیرنده و هم فرد ‌‌‌ر‌شوه دهنده (راشی) طبق قانون مجازات خواهند شد.

برای آشنایی با مجازات سایر تخلفات ادراری کلیک کنید.

مجازات رشوه گیرنده چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

  • اگر یکی از خدمتگذاران قضایی یا دولتی برای انجام کاری که وظیفه او است مبلغی را به عنوان ‌‌‌ر‌شوه دریافت کند حتی اگر آن کار به حق باشد به پرداخت غرامت تا دو برابر ‌‌‌ر‌شوه‌‌‌‌‌ای که دریافت کرده است و همچنین محروم شدن از خدمت دائمی به دولت محکوم ‌‌‌می‌شود. اگر ‌‌‌ر‌شوه‌‌‌‌‌ای که فرد دریافت کرده باشد بیش از صد هزار تومان باشد به پرداخت غرامت تا سه برابر مبلغ آن و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم ‌‌‌‌می‌شود اما اگر مبلغ آن بیش از ۵۰۰ هزار تومان باشد فرد علاوه بر مجازات فوق به دو ماه تا یک سال حبس تادیبی هم محکوم‌ خواهد شد.
  • هرگاه قاضی محاکم جنایی برای حکم دادن علیه متهم ‌‌‌ر‌شوه دریافت کند به حبس از دو تا ده سال محکوم ‌خواهد گردید.
  • چنانچه قاضی دادگاه متهم را به حکمی شدیدتر و بیشتر از حبس محکوم کرده باشد و در قبال این کار ‌‌‌ر‌شوه دریافت نموده باشد مجازاتی که برای متهم در نظر گرفته است برای خود قاضی اعمال ‌‌‌می‌شود.

نکته: در صورتی که ‌‌‌ر‌شوه گیرنده قبل از تعقیب توسط قانون مبلغ ‌‌‌ر‌شوه را بازگردانده باشد مجازات ‌‌‌ر‌شوه خواری شامل حال او ‌‌‌نمی‌شود.

مجازات ‌‌‌ر‌شوه دهنده

‌‌‌ر‌شوه دهنده نیز طبق قانون مجرم است و مجازات او شامل موارد زیر ‌‌‌می‌شود:

طبق ماده ۵۹۲ قانون مجازات اسلا‌‌‌می‌فرد ‌‌‌ر‌شوه دهنده به حبس از شش ماه تا سه سال یا تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم ‌‌‌می‌شود و مال پرداخت شده به عنوان ‌‌‌ر‌شوه نیز ضبط خواهد شد.

اگر ‌‌‌ر‌شوه دهنده اثبات کند که برای حفظ حقوق قانونی و مشروع خود مجبور به پرداخت رشوه شده است مجازات نخواهد شد. چنین فردی اگر مقامات ذی صلاح را از رشوه دریافت کردن فرد مطلع کند و بتواند این ادعا را ثابت کند از مجازات معاف ‌‌‌می‌شود اما اگر نتواند ادعای خود را ثابت کند به حبس تادیبی از یک تا سه سال محکوم خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص رشو‌ه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون رشوه پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا ‌‌‌ر‌شوه خواری جرم است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله جرم تلقی شده و شامل مجازات نیز ‌‌‌می‌شود.

اگر ‌‌‌ر‌شوه دهنده برای حفظ حقوق مشروعش مجبور شود ‌‌‌ر‌شوه دهد مجازات ‌‌‌می‌شود‌‌‌‌‌‌‌ ؟

خیر در این صورت مجازات پرداخت ‌‌‌ر‌شوه شامل حال او نخواهد شد که توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.



:: برچسب‌ها: رشوه ,
:: بازدید از این مطلب : 387
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

حضانت فرزند در طلاق توافقی با کیست؟ یکی از امور مهم که در زمان پایان زندگی مشترک به آن پرداخته می‌شود موضوع حضانت و سرپرستی فرزند است. گاهی زوجین در خصوص حضانت فرزند با هم توافق می‌کنند و تصمیم لازم را در مفاد طلاق توافقی خود مشخص می‌کنند. اما در برخی موارد طرفین در مورد حضانت و سرپرستی کودک نمی‌توانند با هم توافق کنند در این زمان است که پای قانون به میان می‌آید و تصمیم مقتضی را در این خصوص می‌گیرد. دادگاه با بررسی تمام جوانب در خصوص اینکه فرزند نزد چه کسی باید بماند تصمیم می‌گیرد. توصیه می کنیم مقاله مشاوره طلاق را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع: حضانت فرزند در طلاق توافقی

تعیین تکلیف حضانت فرزند در طلاق توافقی

حضانت با ولایت متفاوت است. حضانت صرفا شامل نگهداری و پرورش فرزند است و ناظر بر حمایت و تربیت جسمی و روانی کودک است.

بیشتر بخوانید : حضانت فرزند بعد از طلاق

حضانت مانند یک تیغ دو لبه است که از نظر قانونی حق و تکلیف پدر و مادر است. از این جهت تکلیف است که والدین موظف به سرپرستی از فرزند خود هستند و نمی‌توانند از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کنند. از سوی دیگر یک حق است که قانون برای والدین قائل شده است. هر یک از والدین این حق را دارند که فرزند خود را سرپرستی کنند.

قانون وضعیت حضانت را برای فرزند تا هفت سالگی و بعد از آن تا رسیدن به سن بلوغ شرعی مشخص کرده است. در دادگاه نیز بر همین مبنا رای صادر می‌شود. اما آنچه که مقدم بر همه چیز است مصحلت کودک است. گاهی ممکن است دادگاه تصمیم متفاوتی را که به مصلحت کودک است بگیرد.

به طور مثال اگرچه تا 7 سالگی کودک مادر در اولویت حضانت است ولی اگر دادگاه بررسی کند و متوجه وجود موانعی در حضانت مادر شود ( به طور مثال فحشا و فساد اخلاقی مادر ) در این صورت حضانت از مادر گرفته می‌شود. یا اگر بعد از هفت سالگی برای دادگاه آشکار شود که پدر صلاحیت حضانت از فرزند را به خاطر اعتیاد به مواد یا مشروبات الکلی ندارد باز هم حضانت را به مادر می‌دهد نه پدر. یعنی در این صورت حتی بعد از بلوغ هم حضانت با مادر خواهد بود.

در مقاله‌ای جداگانه به بررسی کامل موانع حضانت که موجب سلب حضانت حتی پس از حکم دادگاه و یا با وجود توافق پرداخته‌ایم.

حضانت فرزند قبل از بلوغ

در هنگام طلاق برای تعیین تکلیف وضعیت حضانت فرزند دادگاه تصمیم مقتضی را می‌گیرد. بر اساس ماده 1169 قانون مدنی در حضانت کودک تا 7 سالگی مادر در اولویت است. در این امر فرقی میان دختر و پسر نیست. در اولویت بودن مادر به این معنی است که در صورتی که موانع حضانت وجود نداشته باشد دادگاه فرزند را به مادر می‌سپارد.

نکته: سن بلوغ شرعی در دختران نه سال و در پسرا پانزده سال است.

بعد از گذشت 7 سال تا رسیدن به بلوغ شرعی پدر حضانت فرزندان را به عهده می‌گیرد. در دختران از 7 سالگی تا نه سالگی و در پسران از هفت تا 15 سالگی یعنی همان سن بلوغ شرعی حضانت با پدر است.

حضانت فرزند بعد از بلوغ

در صورتی که کودک به سن بلوغ برسد دیگر حضانت معنایی ندارد. بعد از بلوغ این خود فرزند است که تصمیم می‌گیرد تا با کدام یک از والدین خود زندگی کند. اما بعد از بلوغ موضوع ولایت و قیمومت مطرح می‌شود. تا رسیدن فرزند به سن قانونی 18 سال، پدر یا جد پدری نسبت به فرزند حق ولایت دارند که این متفاوت با حضانت است.

گرفتن حق حضانت فرزند در طلاق توافقی

زمانی که طرفین با توافق از یکدیگر جدا می‌شوند در رابطه با امور مهم مانند مهریه و حضانت فرزند از قبل با هم توافق می‌کنند. از همین رو در هنگام طلاق توافقی دادگاه در مورد حضانت فرزند دخالت نمی‌کند و حضانت بر اساس توافق طرفین مشخص می‌شود. در طلاق توافقی با اینکه حضانت طبق توافق طرفین است اما باید تصمیم بر اساس منافع و مصلحت فرزند باشد. اگر این توافق بر خلاف مصلحت کودک باشد دادگاه می‌تواند توافق را نپذیرد و تصمیمی که به صلاح کودک است اتخاذ کند.

هر زمان که موانع حضانت برای والدین به وجود بیاید حتی بعد از صدور رای نهایی در خصوص حضانت طرف مقابل می‌تواند مدارک خود را ارائه دهد و بر خلاف توافق حضانت فرزند را بگیرد.

این توافق می‌تواند حتی بر خلاف قانون باشد. به طور مثال اگرچه تا قبل از 7 سالگی مادر اولویت دارد اما زوجین می‌توانند حضانت فرزند را حتی تا قبل از 7 سالگی به پدر اختصاص دهند. یا می‌توانند بر خلاف قانون حضانت را بعد از 7 سال تا رسیدن به سن بلوغ باز هم به مادر بدهند.

بیشتر بخوانید : حضانت موقت

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حضانت فرزند در طلاق توافقی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت فرزند در طلاق توافقی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 

 سوالات متداول

مادر تا چند سالگی حق حضانت فرزند را دارد ؟

تا سن 7 سالگی فرزند حضانت با مادر است.

در طلاق توافقی حضانت فرزند با چه کسی است ؟

بر اساس توافق طرفین در مورد حضانت تصمیم گرفته می‌شود.

حضانت بر فرزند تا چند سالگی است ؟

تا رسیدن به سن بلوغ شرعی والدین در مورد حضانت فرزند تصمیم می‌گیرند. بعد از بلوغ شرعی خود فرزند تصمیم می‌گیرد با کدام والد خود زندگی کند.



:: برچسب‌ها: حضانت فرزند در طلاق توافقی ,
:: بازدید از این مطلب : 344
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در هنگام ثبت ازدواج حقوق معینی به زن و مرد تعلق می‌گیرد، یکی از حقوقی که حین عقد به زن تعلق می‌گیرد مهریه است. پس از عقد نکاح مرد موظف است که مهر‌ همسر خود را در صورت مطالبه به طور کامل به او پرداخت کند. مهر‌یه یا صداق که به آن مهر هم می‌گویند باید شرایطی را دارا باشد. اما دریافت مهر‌ چگونه است و چند نوع مهر داریم؟ در ادامه به این پرسش‌ها پاسخ داده‌ایم و به بررسی کامل ماهیت مهر و مسائل مربوط به آن پرداخته‌ایم، با ما همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قانون مهریه کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع: مهریه

مهریه چیست ؟

مهریه‌یکی از حقوقی است که در حین عقد نکاح به زن تعلق می‌گیرد، میزان آن با توافق طرفین معین می‌شود و پرداخت کننده مهر نیز مرد می‌باشد. زن می‌تواند با مراجعه به دادگاه و اجرا مهریه این حق خود را مطالبه کند.

تعیین مهریه با توافق طرفین است و  باید مالیت داشته یا به عبارتی ارزش اقتصادی داشته باشد و همچنین مال مرد باشد تا بتواند آن را به زن پرداخت بکند.

مهریه افراد مختلف چگونه محاسبه و پرداخت می‌شود ؟

همانطور که می‌دانید مهر افراد با یکدیگر یکی نیست و هر فرد بر اساس خواسته خود و توافق با مرد مهر را تعیین می‌کند. از طرفی برخی وضعیت‌ها در میزان پرداخت مهر اثر می‌گذارد اما اصولا مهر به محض عقد مال زن می‌شود و در صورت عندالمطالبه بودن زن حق مطالبه آن را حین عقد خواهد داشت. مهریه دو نوع عندالمطالبه و عندالاستطاعه دارد که به بررسی مفصل آن‌ها در مقالاتی جداگانه پرداخته‌ایم. حال میزان پرداخت مهر زنان با شرایط مختلف را در زیر بیان می‌نماییم:

مهر زنان باکره

چنانچه زن به عقد نکاح مردی درآید و پس از عقد مرد بخواهد قبل از وقوع رابطه زناشویی او را طلاق دهد می‌بایست نصف میزان مهر زن را به او پرداخت کند. برای مثال اگر مهر زن ۱۰۰ میلیون تومان باشد قانونگذار مرد را موظف به پرداخت ۵۰ میلیون تومان می‌کند.

مهر زن پس از وقوع رابطه زناشویی

چنانچه پس از وقوع رابطه زناشویی مرد قصد طلاق زن را داشته باشد طبق قانون می‌بایست تمام حق او را پرداخت کند.

مهر زن خیانتکار

بر خلاف تصور عموم به زن خیانتکار نیز مهریه تعلق می‌گیرد و طبق قانون مرد موظف است که این حق را پرداخت کند. این به این دلیل است که مهریه در حین عقد به زن تعلق گرفته است و انجام عمل ناشایست خیانت پس از عقد نمی‌تواند مهر زن را از بین ببرد. مهریه بسته به شرایط فرد متفاوت می باشد توصیه می کنیم بسته به شرایط خود مقالات زیر را مطالعه نمایید :

مهریه زن نازا

مهریه ناشزه

مهریه باکره

مهریه زن خیانتکار

مهریه نامزدی

مهریه صیغه

مهریه زن بعد از فوت شوهر

اگر مهر در حین عقد تعیین نشده باشد زن از دریافت آن محروم می‌شود ؟

در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که خیر چنانچه زن و مرد در حین عقد مهریه‌ای تعیین نکنند و مرد قصد طلاق زن را داشته باشد مطابق ماده ۱۰۹۳ قانون مدنی زن مستحق دریافت مهرالمثل و مهرالمتعه می‌شود.

اگر زن باکره باشد و مهری تعیین نکرده باشد قانون بر اساس وضعیت مالی مرد حقی را به عنوان مهرالمتعه به او پرداخت می‌نماید اما اگر زن باکره نباشد مهرالمثل دریافت خواهد کرد. مهرالمثل نیز با توجه به شرایط زن تعیین می‌شود.

بیشتر بخوانید : قسط بندی مهریه  

پرداخت مهریه چگونه است ؟

پرداخت مهریه به‌گونه‌ای انجام می‌شود که مرد توانایی پرداخت را داشته باشد. برای مثال دادگاه مهر زن را قسط بندی می‌کند و مرد را موظف می‌نماید که در مدت زمان معین شده قسط مهریه را به زن پرداخت کند.

 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره تلفنی به سایت وکیل دات کام مراجعه نمایید. مرکز وکیل دات کام شما را در حل پرونده حقوقی خود یاری می‌نماید و به شما کمک می‌کند تا به نتیجه دلخواه خود دست یابید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهر‌، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مهر‌ پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

مهریه چیست ؟

حقی که در حین عقد ازدواج به زن تعلق می‌گیرد.

اگر مهر تعیین نشود و تقاضای طلاق شود زن مستحق دریافت آن نیست ؟

در این صورت زن مستحق دریافت مهرالمثل یا مهرالمتعه می‌شود.

زنان خیانتکار مهر ندارند ؟

مهر زنان خیانتکار به طور کامل پرداخت می‌شود.



:: برچسب‌ها: مهریه ,
:: بازدید از این مطلب : 420
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 5 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

حضانت فرزند قبل از طلاق با چه کسی است؟ فرزندان میوه درخت زندگی هستند. مادر و پدر وظیفه نگهداری و مراقب از این میوه را بر عهده دارند. قانون مدنی نیز در کتاب هشتم، باب دوم از ماده 1168 تا 1179 این قانون به موضوع حضانت و نگهداری از فرزند پرداخته است. بر اساس این قانون نگهداری از طفل یک حق و تکلیف برای والدین است. حضانت حقی است که والدین برای نگهداری از فرزند خود در برابر سایرین دارند. از سوی دیگر تکلیف نگهداری از فرزند را نیز دارند و نمی‌توانند این تکلیف را از خود ساقط کنند. والدین در برابر اعمال فرزند خود مسئول هستند. در این مطلب به بررسی حضانت فرزند در زمان زندگی مشترک و قبل از طلاق می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد حضانت فرزند کلیک کنید. 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع: حضانت فرزند قبل از طلاق

حضانت فرزند قبل از طلاق

بر اساس 1168 قانون مدنی نگاهداری طفل با ابوین یعنی مادر و پدر کودک است. در نتیجه می‌توان گفت که پدر و مادر تا زمانی که طفل به سن بلوغ شرعی برد مشترکا وظیفه نگهداری از طفل را به عهده دارند. این حقی است که قانون به والدین داده است و فقط خود قانون است که می‌تواند این حق را از آن‌ها بگیرد. اگرچه والدین از کودک نگهداری می‌کنند اما بر اساس ماده 1175 قانون مدنی در صورت وجود یک علت قانونی امکان گرفتن حضانت از پدر و مادر وجود دارد.

مصلحت و آسایش فرزند مقدم بر حق حضانت والدین است. از همین رو بر اساس ماده 41 قانون حمایت از خانواده اگر مراجع قانونی به هر طریقی متوجه شوند که موانع حضانت فرزند وجود دارد و والدین کودک یا یکی از آن‌ها صلاحیت نگهداری از کودک را ندارند می‌تواند در مورد حضانت کودک تصمیم مقتضی را بگیرد و حضانت طفل را به شخصی که شایستگی دارد بسپارد یا اینکه برای والدین یک ناظر تعیین نماید.

در مقاله‌ای مفصلا به موانع حضانت که سبب گرفتن طفل از والدین او می‌شود پرداخته‌ایم.

عدم پذیرش حضانت فرزند

همانطور که گفته شد بر اساس ماده 1168 قانون مدنی حضانت هم حق است هم تکلیف. وقتی که قانون تکلیف نگهداری از فرزند را بر عهده والدین گذاشته است اگر پدر و مادر این تکلیف را انجام ندهند قطعا با آن‌ها برخورد می‌شود.

بر اساس ماده 1172 قانون مدنی زمانی که والدین از نگهداری طفل امتناع کنند و وظیفه حضانت را انجام ندهد دادگاه در ابتدا طرفین را ملزم به نگهداری از کودک می‌کند. اگر ملزم کردن والدین امکان نداشته باشد دادگاه حضانت را به شخص دیگری که صلاحیت دارد می‌دهد. اما حتی اگر حضانت به شخص دیگری سپرده شود باز هم والدین وظیفه دارند تا هزینه‌های فرزند را تامین کنند. هزینه‌های فرزند در ابتدا با پدر است در صورتی که پدر فوت کرده باشد هزینه‌ها با مادر است.

همچنین در ماده 40 قانون حمایت از خانواده گفته شده است در صورت امتناع از نگهداری فرزند دادگاه این حق را دارد که تا زمان صدور و اجرای حکم، شخصی که مسئولیت حضانت را داشته در بازداشت نگه دارد. دستور به حبس فقط زمانی امکان دارد که شخص از روی لجبازی یا بدون هیچ دلیل قانونی و منطقی از نگهداری فرزند امتناع کرده باشد. اگر او به یک دلیل موجه از فرزند نگهداری نکند امکان حبس کردنش وجود ندارد.

بیشتر بخوانید : حضانت در صورت فوت پدر

مدت زمان حضانت فرزند قبل از طلاق

در رابطه با اینکه حضانت والدین نسبت به فرزند تا چه زمان است دو نظر وجود دارد. گروهی معتقد هستند که حضانت از فرزند تا زمان بلوغ شرعی یعنی در دختران 9 سال تمام و در پسران 15 سال تمام معنا دارد و بعد از آن دیگر والدین وظیفه نگهداری ندارند. گروهی دیگر معتقد هستند که حضانت باید تا رسیدن به سن قانونی یعنی 18 سال ادامه پیدا کند.

به نظر می‌رسد که از جمیع این نظرات می‌توان متوجه شد که حضانت تا زمان بلوغ شرعی قطعا ادامه دارد و بعد از آن به وضعیت کودک بستگی دارد که آیا رشید شده است یا نه. در صورت عدم توانایی کودک قطعا حضانت فرزند تا 18 سالگی ادامه می‌یابد. معمولا هیچ یک از والدین به خصوص در ایران فرزند خود را تا زمانی که توانایی مستقل شدن داشته باشد رها نمی‌کنند. فقط قانون آن‌ها را تا رسیدن فرزند به سن مشخص ملزم به مواظبت می‌کند اما این بدان معنا نیست که بعد از این سن والدین فرزند خود را رها می‌کنند.

البته باید به این نکته توجه کرد که حضانت با ولایت متفاوت است. حضانت به معنای سرپرستی و تربیت فرزند است اما ولایت حقی است برای پدر یا جد پدری که تا رسیدن به سن قانونی برای آنان وجود دارد. ولایت شامل پرداخت نفقه و دخالت در تصمیم گیری‌های مهم از جمله ازدواج و امور مالی می‌باشد.

بیشتر بخوانید : پایان حضانت فرزند

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حضانت فرزند قبل از طلاق، با موسسه حقوقی وکیل دات کام تماس بگیرید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت فرزند قبل از طلاق پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

سوالات متداول

حضانت فرزند قبل از طلاق با چه کسی است ؟

حضانت فرزند مشترکا وظیفه پدر و مادر با هم است.

آیا می‌توان حضانت را از والدین گرفت ؟

بله. دادگاه در صورتی که لازم باشد می‌تواند حضانت را از والدین بگیرد.

حضانت تا چه سنی ادامه دارد ؟

تا رسیدن فرزند به سن بلوغ شرعی و بعد از آن بستگی به وضعیت فرزند دارد.



:: برچسب‌ها: حضانت فرزند قبل از طلاق ,
:: بازدید از این مطلب : 376
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 4 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

تغییر کاربری ملک چگونه انجام می‌شود؟ هر ملکی با هدف خاصی ساخته و استفاده می‌گردد. کاربری ملک یعنی همان استفاده‌ای که از ملک می‌کنیم. مثلاً بعضی از املاک برای سکونت ساخته می‌شوند. برخی هم برای تجارت استفاده می‌گردند. شهرداری بر اساس نوع کاربری یک ملک برای آن پروانه ساخت صادر می‌کند. حال ممکن است فردی دارای یک ملک مسکونی باشد اما بخواهد از آن به عنوان یک ملک تجاری استفاده کند. آیا می‌تواند بدون اجازه قانونی دست به این تغییر کاربری بزند؟ در ادامه مقاله به تغییر کاربری ملک می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع: تغییر کاربری ملک

تغییر کاربری ملک

ساختمان‌ها برای اهداف و کاربری‌های متفاوتی ساخته می‌شوند که شهرداری برای هر کاربری پروانه ساخت صادر می‌کند. حال اگر صاحب ملک بخواهد از ملک استفاده‌ای غیر از کاربری پروانه ساخت آن داشته باشد، باید ملک را به صورت قانونی تغییر کاربری دهد. رایج‌ترین تغییر کاربردی که در کشور ما انجام می‌شود تغییر ملک مسکونی به تجاری است.

انواع کاربری ملک

املاک کاربری‌های متفاوتی دارند که عبارت‌اند از:

  • مسکونی (کلنگی، آپارتمانی، ویلایی)
  • تجاری
  • صنعتی مثل کارگاه‌ها
  • ورزشی مثل باشگاه
  • کشاورزی
  • خدمات شهری مثل دفتر پست
  • آموزشی
  • اداری – دولتی
  • خدمات عمومی
  • انبارداری
  • کاربری مختلط مثل ملکی که هم مسکونی هم اداری است.
  • معدن
  • حمل و نقل مثل راه‌آهن
  • فرهنگی- مذهبی
  • پارکینگ
  • فضای سبز
  • تجهیزات شهری برای تأسیسات زیربنایی شهری
  • بهداشتی- درمانی
  • فاقد کاربری برخی از اراضی کاربری ندارند یا به عنوان اراضی ذخیره شهری می‌باشند. همچنین ممکن است بر اساس طرح جامع، طرح تفصیلی و آزاد سازی نداشته باشند

اصل عدم تغییر کاربری

همان‌طور که پیش‌تر بیان کردیم شهرداری براساس هدف ساخت از یک ساختمان برای آن ملک یا آن زمین پروانه کاربری صادر می‌نماید. ماده 100 قانون شهرداری می‌گوید: «مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن باید قبل از هر اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع ساختمان از شهرداری پروانه اخذ نمایند…». بر این اساس شهرداری به صورت مداوم بر ساخت و استفاده از ساختمان نظارت می‌کند تا خلاف پروانه صادر شده در ساخت ملک و استفاده از آن عمل ننمایند. استفاده از ساختمان خلاف پروانه صادره غیرقانونی است.

برای تغییر کاربری یک ملک حتماً باید مراحل قانونی آن طی شود. امروزه ممکن است افراد زیادی بدون گذراندن مراحل قانونی اقدام به انجام چنین تخلفی کنند. اغلب این تخلفات استفاده از ملک مسکونی به عنوان ملک تجاری است. زیرا املاک تجاری قیمت بالاتری نسبت به ملک مسکونی دارند. در صورت انجام چنین اعمالی کمیسیون ماده 100 شهرداری به این تخلفات رسیدگی می‌نماید.

تغییر کاربری ملک مسکونی به تجاری

اگر ملک مسکونی بدون طی روند قانونی به عنوان ملک تجاری استفاده شود، عواقب قانونی به دنبال دارد. تبصره‌ بند 24 از ماده 55 قانون شهرداری به برخی از مواردی اشاره می‌نماید که استثنائاً می‌توان از ملک مسکونی به عنوان ملک تجاری بهره برد. این موارد شامل:« …دایر کردن دفتر وکالت و مطب و دفتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق و دفتر روزنامه و مجله و دفتر مهندسی وسیله مالک از نظر این قانون استفاده ‌تجاری محسوب نمی‌شود.»

برای دریافت جواز کسب کلیک کنید.

مراحل تغییر کاربری ملک

برای تغییر کاربری یک ملک باید مراحل زیر انجام شود:

  1. درخواست برای تغییر کاربری ملک: متقاضی باید با مراجعه به دفتر خدمات نوسازی، درخواستی تحت عنوان تغییر کاربری ملک و مدارک اولیه را تسلیم نماید. قید کردن کاربری فعلی ملک و کاربری مورد تقاضا در نامه الزامی است.
  2. بازرسی کردن از محل: بازرس اطلاعات لازم را جمع آوری می‌نماید و شرایط فعلی ملک را با آنچه متقاضی در درخواست خود ذکر کرده مطابقت می‌دهد. در صورت وجود تخلف ملکی متقاضی باید ابتدا این مانع را رفع نماید. و در صورتی که پهنه‌ای که ملک در آن است، امکان ایجاد کاربری جدید را داشته باشد مجوز تغییر کاربری صادر می‌گردد.
  3. دستور برای تهیه نقشه جدید صادر می‌شود: دفتر نوسازی دستور برای تهیه نقشه ملک جهت ساخت با کاربری جدید صادر می‌کند. در صورتی که مالک ملک به این دستور نقشه اعتراضی دارد باید پیش از ورود به مرحله بعد این مشکل را حل کند.
  4. مالک نقشه جدید را تهیه می‌کند: مالک باید طبق دستور صادر شده نقشه‌ای تهیه نماید. مواردی که در دستور ذکر می‌گردد در طراحی نقشه بسیار تأثیرگذار است.مثلاً دستور نقشه، برای ساختمان تجاری فضای پارکینگ در نظر می‌گیرد که باید در طراحی ساختمان لحاظ شود.
  5. صدور پروانه کاربری جدید: نقشه تهیه شده به دفتر خدمات نوسازی تحویل داده می‌شود. بعد از بررسی توسط کارشناسان دفتر یا تائید می‌شود و یا جهت اصلاح ارجاع داده می‌شود. در نهایت پس از تائید پروانه کاربری جدید صادر می‌گردد.
  6. نوسازی ملک با کاربری جدید: بعد از صدور مجوز، ملک فعلی تخریب می‌گردد. پس از آن ساختمان جدید طبق نقشه طراحی شده ساخته می‌شود. گاهی استثنائاً ساختمان شرایط لازم را دارد و نیاز به طی کردن مراحل دستور نقشه و ساخت مجدد نیست.

مدارک لازم برای تغییرکاربری

  • مدارک هویتی مالک ملک
  • سند ملک
  • مشخصات کامل ملک نظیر کد پستی، کروکی و…
  • تسویه عوارض شهرداری و ارائه برگه تسویه حساب
  • مجوز‌های لازم برای کاربری جدید از سازمان‌های مربوط
  • تهیه نقشه ساختمان جدید بعد از بررسی کارشناس دفاتر خدمات نوسازی

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

تغییر کاربری چیست ؟

ساختمان‌ها برای هدف و کاربری خاصی ساخته می‌شوند که شهرداری برای هر کاربری پروانه ساخت صادر می‌کند. اگر مالک بخواهد از ملک استفاده‌ای غیر از کاربری پروانه ساخت آن داشته باشد باید ملک را به صورت قانونی تغییر کاربری دهد.

برای درخواست تغییر کاربری باید به کجا مراجعه کرد ؟

متقاضی باید با مراجعه به دفتر خدمات نوسازی، درخواستی تحت عنوان تغییر کاربری ملک را تسلیم نماید.



:: برچسب‌ها: تغییر کاربری ملک ,
:: بازدید از این مطلب : 308
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا از مجازات عدم تمکین زن در قانون اطلاع دارید؟ آیا زمان الزام به اجرای مجازات‌عدم تمکین زن را می‌شناسید؟ زن و شوهر به محض وقوع عقد در مقابل یکدیگر وظایفی را بر عهده می‌گیرند که یکی از آثار ازدواج تمکین می‌باشد. تمکین به معنای اطاعت از یکدیگر می‌باشد. درست است که مرد هم باید از زن تمکین کند ولی لغت تمکین بیشتر در مورد زن به کار برده می‌شود. اما آیا عدم تمکین جرم است که مجازات در بر داشته باشد؟ در ادامه به بررسی مجازات عدم تمکین زن می‌پردازیم. 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع: مجازات عدم تمکین زن

تمکین

تمکین خود به دو دسته تمکین عام و تمکین خاص تقسیم می‌شود. تمکین عام به معنای اطاعت از همسر در زندگی مشترک و تمکین خاص به معنای تامین نیازهای جنسی مرد می‌باشد. برای کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص مفهوم تمکین کلیک نمایید.

بیشتر بخوانید : الزام به تمکین زن 

برای اجرای مجازات شروط وقوع عدم تمکین زن چیست؟

عدم‌تمکین به معنای انجام ندادن و عدم ایفای هر یک از وظایف و تکالیف میان زن و شوهر می‌باشد. برای مثال خروج از منزل مشترک توسط زن بدون اجازه شوهر.

در اصطلاح حقوقی و فقهی به زنی که در امور کلی زندگی مشترک و روابط زناشویی از همسر خود اطاعت نکند، ناشزه می‌گویند. عدم‌تمکین از جانب زن پیامدهایی داشته که در ادامه توضیح می‌دهیم.

بیشتر بخوانید : جرم عدم تمکین 

مجازات عدم تمکین زن

لغت مجازات‌برای عدم تمکین زن درست نیست زیرا عدم‌تمکین از سوی‌زن جرم نیست تا مجازات داشته باشد و در واقع باید گفته شود پیامدها و آثار حقوقی عدم تمکین زن چیست؟

اولین مورد این است که زن بدون وجود مانع مشروع و قانونی از تمکین در برابر زوج خودداری کند. این بدین معناست که زن بدون عذر موجه تمکین نکرده و این امر هم برای دادگاه ثابت شود، در این صورت حق نفقه وی ساقط خواهد شد.

دومین مورد، پس از گذشت مدتی از عدم تمکین زن بدون عذر موجه، مرد می‌تواند به دادگاه رجوع کرده و صدور اجازه ازدواج مجدد را از دادگاه خواستار شود.

سومین مورد، زن در صورت عدم‌تمکین پس از طلاق از برخی حقوق مالی خود مانند اجرت المثل ایام زوجیت و تنصیف دارایی‌های مرد محروم خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات عد‌م تمکین زن، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات عد‌م‌تمکین‌زن پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

سوالات متداول

مجازات عدم تمکین زن چیست؟

مجازات های تعیین شده طی چند مرحله قابل اجرا است که در ادامه مطلب می توانید آن ها را بخوانید….



:: برچسب‌ها: مجازات عدم تمکین زن ,
:: بازدید از این مطلب : 361
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا نفقه بعد از طلاق بر عهده مرد بوده وباید آن را پرداخت کند؟ پس از ازدواج و بسته شدن عقد نکاح،‌ حقوق و تکالیفی بر عهده زوجین قرار می‌گیرد. به عنوان مثال زوجه ملزم به تمکین از شوهر خود است و در مقابل زوج موظف است به زن نفقه بپردازد. بر اساس بند اول شروط عقدنامه نیز، چنانچه مردی از پرداخت نفقه به مدت شش ماه، به هر دلیلی خودداری کند و امکان الزام او به پرداخت آن نباشد، زن می‌تواند با مراجعه به دادگاه صالح، طلاق از شوهرش را درخواست کند. حال در این بحث به توضیح اینکه نفقه چیست، آیا بعد از طلاق هم به زن تعلق می‌گیرد و ضمانت اجرای عدم پرداخت آن چگونه است می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع: نفقه بعد از طلاق

نفقه چیست ؟

یکی از حقوقی که زوجه پس از بسته شدن عقد نکاح از آن بهره‌مند می‌شود حق دریافت نفقه است. بر اساس ماده ۱۱۰۷ ق.م نفقه، نیازهای معمول و متداول و همچنین متناسب و در شان زن است؛ مانند مسکن، لباس، غذا، اثاثیه منزل و هزینه‌های مربوط به بهداشت و درمان و همچنین هزینه مستخدمی که به دلیل عرف و عادت و یا به علت نقص و بیماری زن در خانه کار می‌کند.

قانونگذار در ماده ۱۱۰۶ ق.م تنها به لزوم پرداخت نفقه در ازدواج دائم اشاره کرده است؛ بنابراین به عبارتی پرداخت نفقه در ازدواج موقتی الزامی نیست. برای آشنایی بیشتر درباره نفقه زن کلیک کنید.

پرداخت نفقه بعد از طلاق

همانطور که در مقدمه نیز اشاره شد، پس از ازدواج، زن و مرد حقوق و تکالیف متقابلی خواهند داشت. پرداخت نفقه نیز در مقابل تمکین زن از شوهرش است؛ بنابراین بعد از طلاق و جدا‌ شدن زوجین از یکدیگر و به تبع عدم تمکین زن، زوج دیگر مسئولیتی در قبال پرداخت نفقه به زن نخواهد داشت و تنها به پرداخت نفقه فرزندان خود ملزم خواهد شد.

بر اساس ماده ۱۱۰۹ ق.م مرد در دو صورت بعد از طلاق هم ملزم به پرداخت نفقه است:

۱- زن در عده طلاق رجعیه به سر برد: اگر طلاق از نوع رجعیه باشد و همچنین به علت نشوز زن نیز صورت نگرفته باشد، پرداخت نفقه تا پایان یافتن زمان عده طلاق بر عهده مرد است.

۲- باردار بودن زن: چنانچه پس از طلاق یا فسخ نکاح، زن از همسر خود باردار باشد تا زمان وضع حمل زن، پرداخت نفقه او بر عهده مرد است.

مطابق این ماده در زمان عده فسخ نکاح و طلاق بائن و در صورت باردار نبودن زن در این مدت، هیچ نفقه‌ای به او تعلق نخواهد گرفت.

ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه بعد از طلاق

در صورت عدم پرداخت نفقه ضمانت اجراها و مجازات‌های زیر برای مرد تعیین می‌شود:

۱- الزام و محکوم کردن زوج به پرداخت نفقه: بر اساس ماده ۱۱۱۱ ق.م در صورت استنکاف و خودداری زوج از پرداخت نفقه، زن می‌تواند با مراجعه به دادگاه صالح دریافت نفقه را مطالبه کند. در این حالت دادگاه میزان نفقه را تعیین و شوهر را به پرداخت آن ملزم می‌کند.

۲- اجبار زوج به طلاق: چنانچه دادگاه نتواند زوج را به پرداخت نفقه محکوم کند، بر اساس ماده ۱۱۲۹ ق.م در صورتی که مرد از پرداخت نفقه سرباز زند یا به دلیل نداشتن قدرت مالی قادر به پرداخت آن نباشد، زن می‌تواند با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق کند و داداگاه زوج را مجبور به طلاق می‌کند.

۳- حبس زوج: بر اساس ماده ۶۴۲ ق.م.ا چنانچه مردی با داشتن توان مالی و همچنین تمکین همسر، از پرداخت نفقه او خودداری کند، به سه ماه و یک روز تا پنج ماه حبس محکوم می‌شود.

برای آشنایی با راه های مطالبه نفقه کلیک کنید.

نفقه در طلاق توافقی

با توجه به خلعی بودن طلاق توافقی، در زمان عده نفقه‌ای به زن تعلق نمی‌گیرد؛‌ اما همه چیز به توافق طرفین بستگی دارد و ممکن است زوجین توافق کنند که پس از طلاق نیز زن نفقه دریافت کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نفقه زن بعد از طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نفقه زن بعد از طلاق پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آیا بعد از طلاق هم باید نفقه بدهم ؟

در صورتی که طلاق از نوع رجعی باشد تا پایان عده طلاق، شما ملزم به پرداخت نفقه هستید.

در عده طلاق بائن یا فسخ نکاح حق دریافت نفقه دارم ؟

خیر، در عده فسخ نکاح و همچنین طلاق بائن نفقه‌ای به شما تعلق نمی‌گیرد.

در صورت باردار بودن از همسرم بعد از طلاق نیز حق دریافت نفقه  را دارم ؟

بله؛ تا زمان وضع حمل همسر سابق شما ملزم به پرداخت نفقه است.



:: برچسب‌ها: نفقه بعد از طلاق ,
:: بازدید از این مطلب : 416
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 آذر 1401 | نظرات ()