نوشته شده توسط : vakiel

امروزه معاملات املاک یکی از معاملات پر ریسک و پر دردسر محسوب می‌شود. بیشتر پرونده‌های حاضر در دادگاه‌ها، دادسرا‌ها و مراکز قضایی مربوط به دعاوی ملکی می‌باشد. این دعاوی و پرونده‌ها می‌تواند ناشی از این باشد که فرد مورد سوء‌استفاده قرار گرفته و یا ناشی از عدم آگاهی خریدار و فروشنده از قوانین و موازین حقوقی باشد. برای فهم آسان این مطالب و بررسی بیشتر راجع به موضوع دعوای ملکی و انواع آن در ادامه توضیحاتی ارائه می‌دهیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

دعوای ملکی

موضوع این گونه دعاوی مربوط به املاک است. دعاوی ملکی به سه دسته حقوقی و ثبتی و کیفری تقسیم می‌شود که به توضیح هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

دعاوی ملکی حقوقی

دعاوی ملکی غالبا حقوقی هستند و برای اقامه دعوا باید به دادگاه حقوقی مراجعه و طبق قانون آیین دادرسی مدنی پیش برویم. در ادامه به بررسی انواع این دعاوی ملکی حقوقی می‌پردازیم.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل ملکی را مطالعه نمایید.

الزام به تنظیم سند رسمی

وقتی که ملک غیر‌منقولی از شخصی به شخص دیگر به وسیله خرید و فروش و مانند آن منتقل می‌شود باید برای مالک جدید سند رسمی تنظیم شود، زیرا کسی مالک شناخته می‌شود که سند رسمی داشته باشد. گاهی اوقات برخی از فروشندگان ملک به دلایلی برای تنظیم سند حاضر نمی‌شوند که خود این موضوع موجب شکایت خریدار می‌شود.

دریافت و درخواست اجرت‌المثل | دعوای ملکی

این دعوی مربوط به تخلیه ملک توسط مستاجر در زمان مشخص است. در اینجا مبلغ معین شده به عنوان ضرر و زیان عدم تخلیه ملک که در اجاره‌نامه قید شده را می‌توان از این طریق پیگیری کرد.

ابطال قرارداد

این دعوی مربوط به زمانی است که مشکلی در قرارداد ملکی به وجود آمده که یکی از طرفین رضایت به ابطال آن ندارد ( یعنی یک طرف راضی نیست که معامله از بین برود ).

مطالبه سرقفلی و در اختیار داشتن حق کسب و پیشه

در قرارداد‌های سرقفلی که اتکا به مشتریان وفادار و خوش نام دارد، حق کسب و پیشه معین می‌شود. حالا اگر فرد بخواهد قرارداد را فسخ کند یا دستور به تخلیه ملک دهد باید این حق را برای مستاجر در نظر بگیرد.

از دیگر دعاوی ملکی حقوقی، دعاوی مربوط به الزام به دریافت صورت‌مجلس تفکیکی برای ساختمان‌هایی با واحد‌های مستقل و چندگانه، الزام به دریافت پایان کار، فسخ قراردادهایی که از نظر قانونی مشکل دارند، افزایش یا کاهش میزان اجاره‌بها بر اساس عرف جامعه می‌باشد.

دعاوی ملکی ثبتی | دعوای ملکی

حوزه و محدوده این گونه دعاوی را نمی‌توان خارج از دعاوی حقوقی دانست اما به دلیل اهمیت دعاوی ملکی ثبتی این دسته را جداگانه بیان می‌کنیم.

دعاوی ملکی ثبتی بیشتر مربوط به سند ملک می‌باشد بنابراین ماهیت اینگونه دعوا مربوط به حوزه اسناد و املاک است.

از انواع دعاوی ثبتی می‌توان به ابطال سند رسمی، ابطال سند مالکیت معارض، توقیف عملیات اجرایی در مراحل مختلف کار و افراز ملک، اجرای ثبت و مانند آن اشاره کرد.

دعاوی ملکی کیفری

این دعاوی مربوط به زمانی می‌باشد که هنگام معامله جرم هم اتفاق افتاده است. مرتکب با آگاهی و دانش کامل نسبت به مواد حقوقی و با علم براینکه عمل او جرم است این کار را انجام می دهد. تقریبا می‌توان گفت قاطبه دعاوی ملکی کیفری مربوط به کلاهبرداری و فروش مال غیر می‌باشد.

بنابراین ماهیت این گونه دعاوی مربوط به ارتکاب جرم توسط افراد می‌باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل کیفری را مطالعه نمایید.

از موارد دعاوی ملکی کیفری می‌توان جرم جعل کردن اسناد ملکی به منظور فریب و کلاهبرداری دیگران، فروش غیرقانونی اموال افراد به یک یا چند فرد دیگر، جرم استفاده و به کارگرفتن سند جعلی در رابطه با معاملات ملکی، خرید و فروش و معامله معارض، تحقق جرم کلاهبرداری در رابطه با خرید و فروش و معاملات ملک و مسکن و … را نام برد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انواع دعوا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دعوای ملکی پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: دعوای ملکی ,
:: بازدید از این مطلب : 606
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید نحوه پرداخت بیمه تامین اجتماعی به چه صورت است؟ و آیا می‌دانید که می‌توان به صورت غیر‌حضوری و بدون بیرون رفتن از خانه این کار را انجام داد؟ از ساده‌ترین روش‌ها برای پرداخت بیمه ممکن است این باشد که بدون حاضر شدن در شعب تامین اجتماعی بتوان این کار را انجام داد و بیمه را پرداخت کرد. ما در ادامه با چگونگی پرداخت این بیمه و روش‌های مختلف پرداخت آشنا می‌شویم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

بیمه تامین اجتماعی

در توضیح بیمه می‌توان اینطور گفت که می‌تواند یک تضمینی برای زندگی آتی افراد محسوب شود. یکی از سازمان‌های مهم بیمه، سازمان بیمه تامین اجتماعی می‌باشد.

بیمه‌های تامین اجتماعی تقسیم می‌‌شود به بیمه اجباری، خویش فرما و بیمه‌های خاص و بیمه اجباری. همان طور که از اسم بیمه اجباری و بیمه خویش فرما پیداست، این دو با هم تفاوت دارند و یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های آن دو در پرداخت بیمه توسط شخص و دولت می‌باشد.

بیمه شدگان اجباری به صورت شخصی بیمه خود را پرداخت نمی‌کنند بلکه کارفرمایان لیست بیمه را به صورت ماهانه برای آن‌ها رد می‌کنند.

نحوه پرداخت بیمه تامین اجتماعی

پرداخت بیمه به چند صورت امکان‌پذیر است که در ادامه به توضیح هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

عابربانک‌ها

در این روش شما مجاز به مراجعه به یکی از دستگاه‌های عابربانک رفاه، ملی، صادرات، کشاورزی، ملت، تجارت و سپه می‌باشید. البته نحوه پرداخت حق بیمه در هر یک از این عابربانک‌ها تفاوت به خصوصی ندارد.

به کمک این روش شما تنها با استفاده از رمز اول بانکی خود قادر به پرداخت حق بیمه بدون نیاز به رمز پویا می‌باشید.

نکته‌ای که در اینجا لازم به ذکر است این است که اصلا مهم نیست که کارت بانکی شما مربوط به کدام بانک است زیرا همه کارت‌های عضو شتاب در عابربانک‌ها قابلیت پرداخت حق بیمه را دارند.

نکته بعدی این است که حتما دقت داشته باشید که شناسه پرداخت و مبلغ را درست وارد نمایید و در هنگام نوشتن شناسه پرداخت به هیچ وجه از خط فاصله استفاده نکنید.

در آخر برای اطمینان بیشتر از رسیدی که از بانک دریافت می‌کنید کپی بگیرید.

سایت بانک ملت

این روش یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای پرداخت بیمه می‌باشد. برای این کار ابتدا وارد سایت بانک ملت شده و گزینه بانکداری الکترونیک را انتخاب کنید. پس از آن گزینه سامانه واریز وجوه به حساب سازمان‌ها را انتخاب نمایید و بعد سازمان تامین اجتماعی را انتخاب کنید.

در اینجا باید اطلاعاتی که از شما خواسته شده است را وارد کنید و بعد از آن وارد عملیات پرداخت شوید. در این قسمت عملیات پرداخت باید از رمز پویا یا همان رمز یک بار مصرف استفاده نمایید.

اطلاعات را وارد کرده و بعد از آن گزینه صحت اطلاعات تایید می‌گردد را انتخاب کرده و گزینه تایید را بزنید و بعد از آن وارد صفحه پرداخت الکترونیکی بانک ملت شوید.

استفاده از تلفن همراه

یکی دیگر از ساده‌ترین روش‌ها برای پرداخت بیمه استفاده از کد‌های دستوری می‌باشد. تنها باید کد مخصوص را وارد کرده و گزینه پرداخت الکترونیکی حق بیمه سازمان تامین اجتماعی را وارد کنید. پس از آن باید اطلاعات قبض را ثبت کرده و بعد با هر یک از کارت‌های عضو شتاب پرداخت خود را انجام دهید.

تلفن بانک رفاه | پرداخت بیمه تامین اجتماعی

در این روش شما به رمز پویا احتیاج دارید. با تلفن شماره تلفن بانک رفاه را شماره گیری نمایید. بعد از آن به راهنمایی‌های اپراتور گوش داده و کارهایی را که می‌گوید طبق درخواست خود انجام دهید. بعد از تمام کارها و پرداخت مبلغ بیمه، یک کد پیگیری برای شما خوانده می‌شود که حتما آن را یادداشت نمایید.

شعب سازمان تامین اجتماعی | پرداخت بیمه تامین اجتماعی

اگر به هر دلیلی نتوانستید با یک از روش‌های گفته شده حق بیمه خود را پرداخت کنید آخرین کار مراجعه به یکی از شعب سازمان‌های بیمه تامین اجتماعی می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص بیمه تامین اجتماعی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون بیمه تامین اجتماعی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: پرداخت بیمه تامین اجتماعی | بررسی بهترین روش‌های پرداخت فیش بیمه ,
:: بازدید از این مطلب : 485
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در اموری مانند سرقت، خیانت در امانت، جعل، استفاده از سند مجعول و مواردی از این قبیل نیاز به اقامه دعوای کیفری می‌باشد. در این امور اشخاص به وکیل کیفری وکالت می‌دهند تا از آن‌ها دفاع کند. با توجه به اصل ۳۵ قانون اساسی طرفین یک دعوا در هر دادگاهی که باشند می‌توانند برای خودشان وکیل انتخاب کنند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند امکانات برای آن‌ها فراهم می‌گردد که بتوانند وکیل داشته باشند و با توجه به این اصل می‌توانیم متوجه اهمیت نقش وکیل شویم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

وکیل کیفری کیست ؟

وکیل کیفری در واقع شخصی است که تحصیلات دانشگاهی خود را به اتمام رسانده و همچنین در آزمون کانون وکلا شرکت کرده و توانسته است پروانه معتبر وکالت را دریافت کند. این شخص به طور قطع باید در زمینه کیفری و جزایی تسلط داشته باشد و با قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری به طور کامل آشنایی داشته باشد. در واقع باید شغل وکالتش در زمینه جزایی و کیفری تمرکز داشته باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل پایه یک دادگستری را مطالعه نمایید.

ویژگی‌های وکیل کیفری

ضمن تمام مواردی که پیش‌تر به آن اشاره شد باید به این نکته توجه کرد که وکلا برای اینکه بتوانند به بهترین شکل ممکن از موکلین خود در محاکم دفاع کنند باید سخنور متبحری باشند.
علاوه بر ضرورت وجود دانش در زمینه‌های یاد شده تجربه وکیل کیفری نیز اهمیت بسزایی دارد. به عبارت دیگر او باید بتواند در جهت احقاق حقوق موکل خود قوانین را به کار بگیرد. بنابراین اگر وکیل کیفری در این زمینه تخصص نداشته باشد ممکن است ضرر غیر‌قابل جبران مالی و جانی متوجه موکل بشود.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل حقوقی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل مالیاتی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل ملکی را مطالعه نمایید.

تعداد وکلا در جرایم کیفری

مبحث تعداد وکلا در دعاوی کیفری به سبب آثار مهمی که به دنبال دارند توسط قانون‌گذار مورد توجه قرار گرفته است. نکته حائز اهمیت این است که تعداد وکلای طرفین در مرحله رسیدگی در دادگاه می‌تواند به طور همزمان حداکثر سه وکیل باشد و اگر بخواهیم دقیق‌تر به این موضوع بپردازیم باید بگوییم که در جرائمی که رسیدگی به آن‌ها در صلاحیت دادگاه کیفری یک می‌باشد می‌توان حداکثر سه وکیل معرفی کرد و در مرحله تحقیقات مقدماتی تعداد وکلایی که می‌توانید معرفی کنید یک وکیل است.

دعاوی کیفری چیستند ؟

به دعوایی کیفری یا جزایی گویند که در عالم حقوق آن عمل جرم تلقی بشود و برای آن مجازات تعیین شده باشد مثل قتل.

رایج‌ترین دعاوی کیفری

دعاوی کیفری طیف گسترده‌ای را به خودشان اختصاص داده‌اند. اما در میان همه آن‌ها دعاوی کیفری شایعی وجود دارد به عنوان مثال دعوای خیانت در امانت، کلاهبرداری، فروش مال غیر، قتل اعم از قتل عمدی و غیرعمدی، سرقت اعم از سرقت تعزیری و سرقت حدی، دیه، ضرب و جرح، فوت و جراحات در اثر تصادفات رانندگی، تهدید، آدم‌ربایی، مزاحمت تلفنی، جرایم مواد مخدر و مشروبات الکلی، جرایمی در خصوص جعل و استفاده از سند مجعول و مواردی از این قبیل.

تفاوت وکیل در امور کیفری و امور حقوقی

وکالت در امور حقوقی و کیفری در خصوص شیوه و اصول وکالت مشابه یکدیگر می‌باشند اما از نظر قوانین و آیین دادرسی تفاوت‌هایی بنیادین بین این دو حوزه مشاهده می‌شود. به عنوان مثال مرحله تحقیقات مقدماتی، زمانی که با امور کیفری و جزایی رو به رو هستیم در دادسرا انجام می‌شود. به این ترتیب وکیل کیفری باید به دادسرا مراجعه کند ولی در خصوص امور حقوقی به این شکل نیست. به عبارت دیگر تحقیقات مقدماتی وجود ندارد. بنابراین وکیل کیفری با اشخاصی نظیر دادیار، دادستان، نماینده دادستان و سایر مقامات قضایی در ارتباط می‌باشد در حالی که در خصوص امور حقوقی وکیل در ارتباط با قاضی دادگاه و اجرای احکام است.

نکته

با توجه به نتایج پرونده‌های کیفری و تفاوت آن با پرونده‌های حقوقی می‌توان گفت که آثار احکام کیفری از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار می‌باشند. به طور مثال ما در پرونده‌های کیفری با محکومیت‌هایی مثل اعدام و شلاق و قطع عضو رو به رو هستیم در حالی که در پرونده‌های حقوقی چنین تصمیماتی گرفته نمی‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انواع دعوا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع دعوا پاسخ دهند .

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: وکیل کیفری ,
:: بازدید از این مطلب : 551
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در هر شهر یا روستایی برای اینکه بتوان کمبودها را جبران نمود و در جهت آبادانی آن منطقه قدم برداشت می‌بایست افرادی صالح را انتخاب کرد تا در این امور به اهالی روستا کمک کنند. این افراد نهادهایی را برای برنامه ریزی و هدایت بهتر امور ایجاد می‌کنند که هر کدام وظایف به خصوص خود را دارند. در ادامه قصد داریم توضیحات مفصلی را در خصوص شورای روستا ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : شورای روستا

شورای روستا

همانطور که‌ می‌دانید روستا به منطقه کوچکی گفته می‌شود که به آبادانی شهر نیست و همچنین‌ جمعیت کمتری دارد. از آنجایی که روستا امور زیادی دارد و باید برای آبادانی و رفع کمبود‌های آن‌ تلاش کرد انتخاباتی در آن برگزار می‌شود و مردم روستا چند نفر از افراد صالح را به عنوان ‌‌شو‌رای روستای خود انتخاب می‌کنند تا به تمام امور روستا رسیدگی کند.

تعداد نفرات ‌شو‌را با توجه به میران جمعیت آن روستا انتخاب می‌شود و برای روستاهایی که تا هزار و پانصد نفر جمعیت دارند سه ‌عضو و برای روستاهایی با بیشتر از ۱۵۰۰ نفر جمعیت پنج نفر به عنوان ‌اعضای شو‌را انتخاب خواهند گردید.

وظایف شورای روستا

‌‌شو‌رای روستا دارای وظایف متعددی است و می‌بایست به امور زیادی رسیدگی کند. در ادامه وظایف اصلی و مهم ‌‌شو‌رای روستا شرح داده شده است:

  • ‌‌شو‌رای روستا می‌بایست دقت کند که مقامات مربوطه تصمیمات اخذ شده را به خوبی انجام دهند.
  • ‌‌شو‌رای روستا باید برای رفع نیاز‌ها و کمبود‌های روستا تلاش کند و پیشنهاداتی ارائه نماید.
  • ‌‌شو‌رای روستا وظیفه دارد یک گردهمایی کلی تشکیل دهد و دوبار در سال به واسطه این‌گردهمایی نظرات مردم و پیشنهادات مقامات را دریافت کند.
  • ‌شو‌را باید به پروژه‌های در حال اجرا برای روستا نظارت کند و آن‌ها را به خوبی اجرا نماید.
  • ‌شو‌را می‌بایست با مقامات ذی ربط همکاری کند تا طراحی تاسیسات عمومی و ساخت ادارات در روستا به خوبی انجام‌ گیرد و امکانات رفاهی مردم روستا فراهم گردد.
  • یکی از وظایف ‌شو‌را امداد رسانی در مواقع بروز حوادث طبیعی یا غیر طبیعی می‌باشد. ‌شو‌را می‌بایست با کمک دهیاری در حین بروز حوادثی مثل سیل، زلزله، جنگ و… به اهالی روستا کمک کند.
  • تلاش کردن برای رفع اختلافات و دعاوی میان اهالی روستا.
  • ‌شو‌را باید برای برقراری نظم و امنیت در روستا با نیروی انتظامی همکاری نماید.
  • ‌شو‌را می‌بایست شکایات اهالی روستا را پیگیری نماید.
  • فراهم آوردن زمینه مشارکت مردم در ساخت کتابخانه، مراجع علمی، فرهنگی، درمانی و…
  • ‌شو‌را می‌بایست یک دهیار صالح را برای مدت چهار سال در روستا انتخاب کند.
  • توسعه اشتغال در روستا.
  • ‌شو‌را باید نظارت کافی بر بهره برداری از باغ‌ها و مزارع کشاورزی روستا داشته باشد.
  • ‌شو‌را می‌بایست بر اموال و دارایی‌های روستا نظارت کند و در حفظ ادارات عمرانی و تاسیسات عمومی کوشا باشد.

نکته مهم: اگر ‌عضو شو‌را فوت کند ما بین مردم دوباره انتخابات می‌شود و ‌‌فرد دیگری انتخاب شده و وظایف ‌‌عضو قبلی را به انجام می‌رساند.

سوالات متداول

چند نفر عضو ‌شو‌را برای روستاهای زیر ۱۵۰۰نفر انتخاب می‌شود ؟

برای روستاهایی که تا ۱۵۰۰ نفر جمعیت دارند ۳ نفر ‌شو‌را انتخاب می‌شود.

حفظ دارایی و اموال مربوط به خزانه روستا وظیفه کیست ؟

حفظ دارایی‌های روستا به عهده ‌شو‌را می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شورای روستا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شورای روستا پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: شورای روستا ,
:: بازدید از این مطلب : 548
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

قانون کار قانونی است که در سال‌های گذشته برای حمایت از کارگران و کارفرمایان وضع گردیده است. در قانون کار تمامی وظایف کارگران و کارفرمایان شرح داده شده است و قانون آن‌ها را موظف به انجام وظایف خود نموده است. در قانون کار تعریف به خصوصی نیز در باره کارگاه ذکر گردیده است که در ادامه قصد داریم توضیحات مفصلی را در این باره خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : کارگاه در قانون کار

تعریف کارگاه در قانون کار

همه ما بارها و بارها نام ‌کا‌رگا‌ه را شنیده‌ایم و می‌دانیم که مفهوم ‌کا‌رگا‌ه چیست اما در قانون کار تعریف مختصری در مورد ‌کا‌رگا‌ه ذکر شده است که مفهوم آن را به خوبی شرح می‌دهد. در قانون کار آمده است ‌کا‌رگا‌ه محلی است که کارگران به درخواست کارفرمای خود در آنجا حاضر می‌شوند و اقدام به انجام کار می‌کنند. در واقع ‌کا‌رگا‌ه از نظر قانون کار محلی است ‌که برای انجام کار به آنجا وارد می‌شوند و در قانون کار کمترین تعداد‌ نیرو برای یک‌‌ کا‌رگا‌ه ده نفر در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که کارگاه‌هایی که کمتر از ده نفر نیرو دارند از شمول قانون کار خارجند.

مصادیق کارگاه در قانون کار

تعریف ‌کا‌رگا‌ه در قانون بسیار گسترده می‌باشد، در واقع ‌کا‌رگا‌ه تمام موسسات صنعتی، کشاورزی، مهندسی، ساختمانی و… را شامل می‌شود. طبق قانون کار تمامی قسمت‌های محل کار که توسط کارگران مورد استفاده قرار می‌گیرند جزو ‌کا‌رگا‌ه به حساب می‌آیند. برای مثال نمازخانه، آبخوری، خوابگاه، ناهارخوری، حمام و… که در ‌کا‌رگا‌ه واقع هستند نیز جزو ‌کا‌رگا‌ه به حساب می‌آیند.

مدیریت کارگاه در قانون کار

مدیریت ‌کا‌رگا‌ه طبق قانون‌ کار توسط صاحب ‌کا‌رگا‌ه یا معاونش انجام می‌گیرد. آن‌ها می‌تواند ‌کا‌رگا‌ه را بفروشند و یا نوسازی کنند اما مسئله‌ای که در اینجا مطرح است این است که باید در این صورت نیز امنیت شغلی کارگران را تامین نمایند. اگر صاحب ‌کا‌رگا‌ه فوت کند یا ‌کا‌رگا‌ه را بفروشد و یا هرکار دیگری انجام دهد موظف است امنیت کاری کارگران خود را حفظ کند و نگذارد که با هر گونه اتفاقی آن‌ها از کار بیکار شوند.

سوالات متداول

‌کا‌رگا‌ه از نظر قانون ‌کار چه تعریفی دارد‌ ؟

‌کا‌رگا‌ه از نظر قانون کار به محلی گفته می‌شود که کارگران بنا به درخواست کارفرمای خود در آن جا حضور می‌یابند و کار می‌کنند.

اگر صاحب ‌کا‌رگا‌ه فوت کند کارگران قطعی او شغل خود را از دست می‌دهند‌ ؟

خیر او موظف است که ‌امنیت شغلی کارگران را فراهم کند و در صورت فوت او نیز کارگران شغل خود را از دست نخواهند داد.

نمازخانه داخل ‌کا‌رگا‌ه نیز جزو ‌کا‌رگا‌ه محسوب می‌شود‌ ؟

بله هر محلی که داخل ‌کا‌رگا‌ه باشد و کارگران از آن استفاده کنند جزو ‌کا‌رگا‌ه به حساب می‌آید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کارگاه در قانون کار، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون کارگاه در قانون کار پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: کارگاه در قانون کار ,
:: بازدید از این مطلب : 561
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 27 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

دعاوی ملکی دعاوی هستند نظیر دعوای الزام به تنظیم سند، دعوای الزام به ایفای تعهد، دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، رفع مزاحمت، تخلیه و مواردی از این قبیل. وکیلی که به این دعاوی رسیدگی می‌کند لازم است وکیل ملکی باشد به عبارت دیگر منشاء این گونه دعواها ارتباطی است که میان اموال غیرمنقول و انسان می‌باشد که هر کدام از آن‌ها روند قانونی مربوط به خودشان را دارند آن چیزی که اهمیت دارد دانش و تجربه وکیلی است که این پرونده را به دست می‌گیرد چرا که این دانش و تجربه سرنوشت پرونده را مشخص می‌کند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

منظور از ملک چیست ؟

دسته‌بندی‌های بسیاری در خصوص ملک مطرح شده است اما اکثر دعاوی ملکی در خصوص ملک مشاعی و مفروز می‌باشد.

ملک مشاعی

وقتی از ملک مشاعی صحبت می‌کنیم منظور ما ملکی است که مشترک است بین چند نفر. در واقع ملک مشاع بین مالکین است. به عبارت دیگر می‌توان گفت ملکی است که بیش از یک مالک داشته باشد و تمام آن مالکین در تمام جز به جز آن ملک نسبت به سهمی که دارند از حق مالکیت برخوردار باشند.

ملک مفروز

برخلاف ملک مشاعی منظور از ملک مفروز ملکی است که در مالکیت یک شخص قرار گرفته است اعم از اینکه آن شخص حقیقی یا حقوقی باشد.

حقوق اشخاص در خصوص املاک

حقوقی که اشخاص در حوزه املاک دارند باید مورد توجه وکیل ملکی باشد. در واقع وکیل ملکی وظیفه دارد که به حقوق اشخاص در املاک تسلط داشته باشد تا بتواند از آن‌ها دفاع کند. در مواردی این حقوق مربوط می‌شوند به شخص مالک و در موارد دیگر مربوط می‌شوند به اشخاص ثالث.

حقوق شخص مالک

شخصی که مالک یک ملک است می‌تواند هر گونه تصرفی که می‌خواهد در ملکش انجام دهد. البته مالک باید به یک نکته توجه کند و آن هم این است که تصرف او نباید موجب شود که برای دیگری مزاحمت ایجاد کند. به عبارت دیگر تصرف او باید در حدود متعارف باشد در این صورت هیچ شخص ثالثی ضرر نمی‌کند و از طرفی هم تنها قانون می‌تواند مال را از تصرف مالک خارج کند.
اگر یک ملک شامل گیاهان و درخت‌هایی نیز باشد کلیه آن گیاهان و درخت‌ها که در آن ملک رشد کرده‌اند متعلق هستند به مالک. همچنین میوه‌های آن درختان نیز چنین وضعیتی دارند.

توصیه می‌کنیم مقاله حق مالکیت را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله اثبات مالکیت را مطالعه نمایید.

حقوق شخص ثالث

منظور ما از حقوق شخص ثالث حقوق آن شخص در ملک دیگری می‌باشد مانند حق وقف، حق ارتفاق، حق انتفاع و مواردی از این قبیل که می‌توان از آن‌ها به عنوان دعاوی شایع نیز یاد کرد.

خصوصیات وکیل ملکی

آن چیزی که در درجه اول اهمیت دارد دانش و تجربه شخص می‌باشد. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که تمام وکلای دادگستری می‌توانند در تمام پرونده‌های ثبتی، کیفری، حقوقی، ملکی و خانواده وارد شوند اما اگر در خصوص دعاوی مربوط به ملک به وکیل ملکی مراجعه کنید احتمال موفقیت آمیز بودن آن پرونده به نفع شما بیش‌تر خواهد بود. همچنین وکیل ملکی باید مسلط باشد به قوانین مربوط به ملک و همچنین مقررات حقوقی، کیفری و ثبتی امور املاک تا بتواند به بهترین نحو از موکلین خود دفاع کند.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل کیفری را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل حقوقی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل مالیاتی را مطالعه نمایید.

دعاوی رایج در خصوص ملک

تعدادی از دعاوی به سبب تکرار از دعاوی رایج در این حوزه محسوب می‌شوند که در ادامه به بررسی تعدادی از آن‌ها می‌پردازیم.

دعوای خلع ید | وکیل ملکی

تصور کنید که مالک یک ملک به شخص دیگری اجازه می‌دهد که در ملکش تصرف کند و قطعاً برای این تصرف مدتی را تعیین می‌کند. اگر بعد از پایان این مدت متصرف به طور غیرقانونی تصرف را ادامه دهد مالک می‌تواند از او شکایت کند و به این دعوی دعوای خلع ید می‌گویند.

دعوای تخلیه | وکیل ملکی

قرارداد اجاره قراردادی است که دارای مدت است. اگر بعد از پایان مدت مستأجر قراردادش را تمدید نکند و از طرفی ملک را نیز تخلیه نکند در این صورت مالک آن ملک می‌تواند به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک رفته و دعوای تخلیه را اقامه کند.

دعوای رفع مزاحمت | وکیل ملکی

دعوای رفع مزاحمت بین مالک یک ملک و شخصی است که در تصرف او ایجاد مزاحمت کرده است در این صورت مالک برای این‌که آن مزاحمت را رفع کند طرح دعوی می‌کند. بنابراین می‌توان گفت که دعوای رفع مزاحمت در گروه دعاوی تصرف قرار می‌گیرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وکیل ملکی و اراضی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون وکیل ملکی و اراضی پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: وکیل ملکی و اراضی ,
:: بازدید از این مطلب : 492
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 27 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

با شنیدن خیانت در امانت چه چیزی در ذهنتان نقش می‌بندد؟ این جرم یکی از رایج‌ترین جرایم در داسرا‌ها می‌باشد. معمولا در این زمانه افراد کمی پیدا می‌شوند که به فرد دیگری اعتماد کنند و بخواهند مال یا پول خود را نزد آن‌ها به امانت بگذارند. اما عده کمی هم هستند که اعتماد می‌کنند که گاهی این اعتماد موجب پشیمانی آن‌ها می‌گردد. در این موقعیت باید بدانیم که چه کاری باید انجام دهیم تا به حق خود برسیم و ما در ادامه به این مطلب می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

جرم خیانت در امانت

این جرم در زمره جرایمی قرار دارد که هم در قرآن و آیات و روایات و هم در قانون برای آن مجازات قرار داده‌اند.

خیانت به معنای پیمان‌شکنی و نقض عهد امانت‌داری می‌باشد و امانت در اصطلاح عبارت از مالی است که به وسیله مالک یا قائم مقام یا وکیل وی به شخص دیگری سپرده می‌شود.

خیانت در امانت در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده و برای مجرم مجازات تعیین شده (حبس از شش ماه تا سه سال) مجرم خسارت زیان دیده را هم باید جبران نماید.

خیانت در امانت عبارت است از انجام اعمالی توسط امین بر روی مالی که به وی سپرده شده که اگر با سوء‌نیت امین همراه باشد برای وی مجازات در پی دارد. از مصادیق این اعمال که موجب مجازات امین می‌گردد می‌توان استعمال، تصاحب، تلف یا مفقود نمودن را نام برد.

استعمال

به معنای استفاده کردن می‌باشد. فرض کنید کسی جواهراتش را به دوستش بسپارد تا از آن استفاده کند ولی آن دوست آن را به دیگران قرض دهد یا خودش استفاده کند.

تصاحب

امین ادعای مالکیت نماید یا با آن به مثابه مالک برخورد نماید.

اتلاف

تلف یا نابود کردن مال امانی، یکی دیگر از گونه‌های ارتکاب این جرم می‌باشد.

مفقود کردن

امین بدون این که مال امانی را تلف نماید، سبب عدم دسترسی مالک به آن مال شود.

مال در چه صورتی امانت محسوب می‌شود ؟

مهم‌ترین مسئله در ارتکاب یا عدم ارتکاب این جرم این است که ثابت شود مالی که تلف، تصاحب، استعمال یا مفقود شده است، پیش کسی به امانت گذاشته شده باشد و برای محرز شدن این عمل باید این را در نظر بگیریم که آن مال یا پول باید توسط مالک یا متصرفی که تصرفش قانونی و مشروع بوده به شخص امین سپرده باشد تا به تبع آن سپردن آن شخص نیز مشروع و قانونی بوده باشد.

هرگاه سارق، غاصب یا امثال آن مالی را به امین بسپرند و آن مال در نزد امین تلف، مفقود، استعمال و یا تلف شود، این جرم رخ نداده است.

همچنین باید در نظر داشت که برای امانت بودن مالی در نزد دیگری، اثبات سپردن مال از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است و اگر نتوان وصف سپردن مال را اثبات کرد، در واقع از اساس این جرم منتفی است و نمی‌توان آن را اثبات کرد.

قیاس خیانت در امانت با جرایم مشابه

جرم خیانت در امانت از جرایم مقید است. یعنی حتما باید جرم سبب نتیجه خاصی شود تا آن جرم از نظر قانونگذار ارتکاب یافته باشد. به همین جهت متضرر شدن مالک یا متصرف بر اثر جرم، لازمه تحقق این می‌باشد. اما جرم کلاهبرداری این گونه نیست و همیشه هم معطوف به نتیجه نیست، نتیجه جرم کلاهبرداری، بردن مال غیر است و در کلاهبرداری متهم با توسل به اقدامات متقلبانه، مال غیر را به دست می‌آورد. در صورتی که در جرم خیانت در امانت زیان دیده از جرم، با میل و رضای خود مال خود را در اختیار متهم می‌گذارد. تفاوت جرم خیانت در امانت با سرقت این است که در دزدی مرتکب مال غیر را به طور مخفی می‌رباید.

مجازات جرم خیانت در امانت

مجازات مرتکب جرم بر اساس ماده ۶۷۴ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، حبس از ۶ ماه تا سه سال است. همچنین قانونگذار در ماده ۶۷۳ قانون مجازات، برای سوء‌استفاده از سفید مهر یا سفید امضا، یک تا سه سال حبس تعیین کرده است.

شرایط اثبات جرم خیانت در امانت

جرایم دو دسته هستند مشهود و غیر مشهود. جرم مشهود یعنی در منظر عمومی یا در حضور مأمور اتفاق افتد پس به راحتی قابل تشخیص و اثبات است است. اما جرم غیر‌مشهود همچون خیانت در امانت کار را سخت می‌کند و حتی در مواردی در دادگاه هم نمی‌شود آن را اثبات کرد.

این موارد باید برای دادگاه محرز شود تا حکم به مجازات امین دهد:

1- مورد جرم خیانت در امانت مال باشد.

2- سپردن مال به امین: مال مورد امانت باید به وسیله مالک به امین سپرده بشود.
اثبات این جرم به اصل مال محدود نمی‌شود. بلکه حتی اگر وجه به دست آمده از فروش مال نیز به شخص امین تسلیم شود و نسبت به آن تصرفی انجام پذیرد نیز جرم محقق می‌شود.

3– سپرده شدن مال از طریق قانونی: منظور از متصرف شخصی است که مال را به شکلی در تصرف داشته باشد که بسته به شرایط تصرف، ید وی قانونی شناخته می‌شود.

4- تعلق مال به غیر: بدیهتا فرد نمی‌تواند در خصوص اموال خود مرتکب چنین جرمی شود. همانطور که می‌دانیم مالک حتی مختار است مال خودش را ویران کند.

نحوه تنظیم شکایت از جرم خیانت در امانت

ابتدا مالک باید اظهار‌نامه‌ای تنظیم نماید و امانت خود را در آن مطالبه کند. اگر امین خواسته وی را نپذیرفت و امانت را پس نداد می‌توان از طریق دادسرای صالح نسبت به شکایت از این جرم اقدام کرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خیانت در امانت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خیانت در امانت پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: خیانت در امانت ,
:: بازدید از این مطلب : 562
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : جمعه 26 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در این مقاله قصد داریم تا به بحث پیرامون وکیل پایه یک دادگستری بپردازیم. پیش از بیان هر مطلبی باید به معنای وکیل در لغت رجوع کنیم؛ وکیل شخصی است که توسط شخص حقیقی و یا حقوقی دیگری بعد از انعقاد عقد وکالت مأمور می‌شود تا کاری را انجام دهد. به عبارت دیگر وکیل بعد از انعقاد عقد وکالت به نمایندگی و به نیابت از اشخاص حقیقی و حقوقی در امور حقوقی از آن‌ها دفاع می‌کند.
مطابق اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران طرفین دعوا در تمامی دادگاه‌ها از حق انتخاب وکیل برخوردار می‌باشند. همچنین این فرض نیز در نظر گرفته شده است که آن‌ها توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند که در این صورت امکانات تعیین وکیل برای آن‌ها فراهم می‌شود.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 

به چه شخصی وکیل پایه یک دادگستری می‌گویند ؟

فارغ‌التحصیلان رشته حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی و یا هم تراز آن در حوزه علمیه این فرصت را دارند که در آزمون کانون وکلای دادگستری شرکت کنند و در صورتی که در این آزمون پذیرفته شوند باید به مدت ۱۸ ماه دوره کارآموزی خود را سپری کنند و در آخر بعد از قبولی در آزمون اختبار که شامل دو مرحله کتبی و مصاحبه علمی شفاهی می‌باشد می‌توانند در مراسم تحلیف حضور پیدا کنند و بعد از اتیان سوگند به عنوان وکیل پایه یک دادگستری در نظر گرفته می‌شوند. لازم به ذکر است که این رقابت میان فارغ‌التحصیلان رشته‌های مذکور رقابت بسیار سختی می‌باشد. در ادامه به بیان انواع وکالت و اقسام مختلف آن می‌پردازیم.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل مالیاتی را مطالعه نمایید.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل حقوقی را مطالعه نمایید.

انواع وکلای پایه یک دادگستری

وکیل انتخابی

همان طور که پیش‌تر اشاره شد در قانون اساسی بیان شده است که اشخاص در تمامی دادگاه‌ها حق انتخاب وکیل خود را دارند. به همین ترتیب وکیل انتخابی وکیلی است که شخص حقیقی و یا حقوقی او را انتخاب می‌کند تا به نیابت و نمایندگی از طرف آن‌ها در مراجع قضایی از حقوقشان دفاع کند.

وکیل تسخیری

موقعیتی را تصور کنید که یک دعوای کیفری در جریان می‌باشد و متهم این دعوا به دلایلی از جمله عدم استطاعت مالی و یا موارد دیگر نتواند برای خودش وکیل انتخاب کند. با توجه به اصل ۳۵ قانون اساسی حضور وکیل در فرایند رسیدگی و دادرسی ضروری می‌باشد بنابراین در صورت تحقق چنین موقعیتی بعد از اینکه دادگاه تشکیل جلسه دهد، از میان وکلای دادگستری به طور رایگان وکیلی برای متهم در نظر گرفته می‌شود به نام وکیل تسخیری تا بتواند در فرایند دادرسی از متهم دفاع کند.

وکیل معاضدتی | وکیل پایه یک

پیش‌تر اشاره کردیم که در دعاوی کیفری اشخاص در صورت عدم استطاعت مالی و یا امتناع از انتخاب وکیل با تشخیص دادگاه از وکیل تسخیری برای دفاع از حقوقشان بهره‌مند می‌شوند. راجع به وکیل معاضدتی باید اشاره کنیم که در صورت تحقق موقعیت مشابه در شرایطی که دعوای در حال رسیدگی یک دعوای حقوقی باشد و دادگاه تشخیص دهد که شخص در عسر و حرج قرار دارد و یا اینکه کمیسیون معاضدت کانون وکلا این تشخیص را دهد برای شخص وکیل معاضدتی تعیین می‌شود.

وکیل اتفاقی وکیل پایه یک است یا خیر؟

در خصوص این عنوان باید به این نکته اشاره کرد که بر خلاف سایر موارد که شخص، وکیل پایه یک دادگستری بود در اینجا با اشخاص تحصیل کرده در رشته حقوق رو به رو هستیم.
به عبارت دیگر اشخاصی که در این رشته تحصیل کرده‌اند در مواردی ممکن است پرونده یکی از نزدیکان را به دست بگیرند. در این صورت می‌توانند از کانون مزبور برای رسیدگی به آن مورد خاص پروانه وکالت موردی بگیرند و در این صورت به آن‌ها وکیل اتفاقی می‌گویند. در واقع این افراد در رشته حقوق تحصیل کرده‌اند ولی شغلشان وکالت نیست یا هنوز وکیل نشده‌اند.

توصیه می‌کنیم مقاله وکیل طلاق تهران را مطالعه نمایید.

قرارداد وکالت

همان طور که می‌دانید وکالت یک قرارداد است و برای اینکه این قرارداد بتواند اجرا شود باید شرایط اساسی صحت معاملات و قراردادها به طور کامل رعایت گردد که در ادامه به بررسی مواردی که باید به آن‌ها توجه شود می‌پردازیم.
هر دو طرف قرارداد باید با رضایت و قصد این قرارداد را امضا کنند ضمن اینکه اهلیت آن دو از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد.
با انعقاد عقد وکالت، وکیل به نیابت از موکل خود به امور حقوقی او رسیدگی می‌کند. نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که این اعمال باید نیابت پذیر باشند.
زمانی که یک وکیل مجوز وکالت خود را دریافت می‌کند در تمام امور می‌تواند وکالت کند منظور از تمام امور امور حقوقی و کیفری می‌باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله وکالت را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وکیل پایه یک دادگستری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون وکیل پایه یک دادگستری پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


:: برچسب‌ها: وکیل پایه یک دادگستری ,
:: بازدید از این مطلب : 580
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 26 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه تعداد‌ کارگران شرکت‌ها و کارگاه‌ها بسیار افزایش یافته است و کسب و کار‌ها رونق خوبی دارد. در سال‌های اخیر قانون گذاران برای اینکه بتوانند از کارگران و کارمندان حمایت کرده باشند قانون کار را وضع نموده‌اند. در این قانون انواع مرخصی ذکر شده است که یکی از آن‌ها مرخصی تحصیلی می‌باشد. در ادامه قصد داریم توضیحات کاملی را در این خصوص خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 منبع : مرخصی تحصیلی

مرخصی تحصیلی در قانون کار

همانطور که در بالا گفته شد در قانون ‌کار چندین ‌نوع ‌مر‌خصی برای کارگران در نظر گرفته شده است که هر کدام با توجه به نوعشان تعداد روزهای مشخصی دارند. ‌مر‌خصی تحصیلی نیز یکی از انواع ‌مر‌خصی در قانون کار می‌باشد که کارگر می‌تواند از آن ‌در یک مدت زمان‌ طولانی استفاده کند. ‌مر‌خصی تحصیلی همانطور که از نامش پیداست برای ادامه تحصیل توسط کارگران اخذ می‌شود و هرگاه کارگری بخواهد مدرک تحصیلی‌اش را ارتقا دهد می‌تواند از این نوع ‌مر‌خصی استفاده کند.

مدت زمان ‌مر‌خصی تحصیلی دو سال می‌باشد اما اگر کارگر و کارفرما توافق کنند می‌شود این ‌مر‌خصی را تا دو سال دیگر نیز تمدید نمود. حال سوالی که ممکن ‌است ایجاد شود این است که آیا دریافت ‌مر‌خصی تحصیلی باعث فسخ قرارداد کار می‌شود؟ که در این مورد جواب منفی است و ‌مر‌خصی کار باعث فسخ قرارداد نمی‌شود بلکه باعث به تعلیق در آمدن قرارداد کار خواهد شد.

نحوه دریافت مرخصی کار

برای دریافت ‌مر‌خصی کار کارگر ابتدا می‌بایست این نوع ‌مر‌خصی را از کارفرمای خود اخذ کند. حال می‌بایست کارگر و کارفرما بر سر مدت زمان روز‌های ‌مر‌خصی توافق کنند و در صورت توافق شخص می‌تواند از ‌مر‌خصی استفاده کند. اما اگر کارفرما از ارائه ‌مر‌خصی تحصیلی توسط کارگر خودداری کند کارگر می‌تواند با مراجعه به اداره کار خواهان ‌رسیدگی به این موضوع شود و ‌مر‌خصی تحصیلی خود را دریافت کند زیرا اخذ این نوع ‌مر‌خصی از حقوق قانونی کارگر به حساب می‌آید و کارفرما نمی‌تواند او را از دریافت آن منع کند.

بازگشت به کار پس از دریافت مرخصی تحصیلی

همانطور که در بالا گفته شد دریافت ‌مر‌خصی تحصیلی باعث فسخ قرارداد کار نمی‌شود و تنها آن را به حالت تعلیق در می‌آورد پس در این صورت کارگر می‌تواند پس از اتمام روز‌های ‌مر‌خصی‌اش به سرکار بازگردد و کارفرما نیز موظف است که با بازگشت او موافقت کند و او را برای کار بپذیرد.

نکته بسیار مهم: ‌مر‌خصی تحصیلی با وجود اینکه حق کارگر است و هر زمان که‌ بخواهد می‌تواند آن ‌را دریافت کند اما مدت زمان آن جزو سابقه کاری فرد به حساب نمی‌آید و فرد برای اینکه بتواند سابقه کاری‌اش را ادامه دهد باید سرکار بازگردد. همچنین اگر کارفرما در مدت زمان دریافت ‌مر‌خصی تحصیلی فوت کند ولی شرکت‌ یا کارگاه‌ او پابرجا باشد وارثین می‌بایست کارگر را دوباره استخدام کنند.

سوالات متداول

‌مر‌خصی تحصیلی به چه دلیل دریافت می‌شود‌ ؟

‌مر‌خصی تحصیلی برای ادامه تحصیل توسط کارگر اخذ می‌گردد.

مدت زمان ‌مر‌خصی تحصیلی چقدر است‌ ؟

مدت زمان ‌مر‌خصی تحصیلی دو سال می‌باشد که در صورت توافق می‌توان آن را تا دو سال دیگر نیز تمدید کرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مرخصی تحصیلی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مرخصی تحصیلی پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: مرخصی تحصیلی ,
:: بازدید از این مطلب : 550
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در زندگی اجتماعی امروز نقش روابط انسانی غیر قابل انکار است. بی‌شک در جوامع کنونی افراد از هم جدا نیستند و اعمال و رفتار هر فرد از جامعه بر روی کل اجتماع تاثیر می‌گذارد. از همین رو برای داشتن جامعه‌ای شاد و سالم تمام مردم باید تلاش کنند و اقدامات فردی دیگر چاره ساز نخواهد بود. خوشبختانه مردم نیز متوجه شده‌‌اند که هر جامعه‌ای برای ترقی نیاز به همت جمعی دارد. به همین دلیل در سال‌‌‌‌های اخیر شاهد شکل گیری گروه‌‌‌‌ها و نهاد‌‌‌‌هایی از سوی مردم هستیم که هدف آن‌ها انجام امور داوطلبانه برای ‌ایجاد جامعه‌ای متعالی از هر جهت است. در‌ این مطلب سعی در آشنایی بیشتر با‌ این سازمان‌های مردم نهاد داریم که مخفف آن سمن نامیده می‌شود.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : سمن یا سازمان مردم نهاد NGO

سمن یا سازمان‌‌‌‌های مردم نهاد چیستند ؟

سمن مخفف سازمان مردم نهاد مرد‌‌‌‌می‌ می‌باشد. در طول تاریخ شاهد شکل گیری نهادهای مرد‌‌‌‌می‌ بسیاری بودیم. اولین نهاد مرد‌‌‌‌می ‌گسترده و مهم را ‌‌‌‌می‌توان صلیب سرخ جهانی دانست. نهادهای مرد‌‌‌‌می‌ یا ‌‌‌‌ان جی او (non governmental organization) سازمان‌‌‌‌هایی هستند متشکل از مردم جامعه برای انجام فعالیت‌‌‌‌های اجتماعی، اخلاقی، زیست محیطی و… که به شکل غیر انتفاعی و مستقل از دولت فعالیت می‌کنند.

از نظر اصطلاحی زمانی که مردم عادی جامعه به شکل داوطلبانه و مستقل از دولت با هم برای انجام دادن یک کار مفید جمع ‌‌‌‌می‌شوند سازمان مردم نهاد شکل گرفته است. اهداف‌ این سازمان انجام دادن فعالیت‌‌‌‌های اجتماعی و اخلاقی به منظور ارتقاء و رشد جامعه و همچنین برای افزایش رفاه عمو‌‌‌‌می‌ است.‌ این سازمان‌‌‌‌ها با پول خود مردم اداره ‌‌‌‌می‌شوند.

ویژگی‌‌‌‌های یک سمن

این سازمان‌‌‌‌ها دارای چند ویژگی عمده ‌‌‌‌می‌باشند از جمله:

1/ عضویت در آن‌ها به شکل داوطلبانه و اختیاری است.

2/ فعالیت‌ این سازمان‌‌‌‌ها به شکل غیر انتفاعی بوده یعنی برای کسب پول و سود کار انجام نمی‌دهند.

3/ در‌ این گونه نهاد‌‌‌‌ها رتبه بندی معمول بین اعضا وجود ندارد. در واقع رابطه افراد با هم به شکل افقی است و از نظر حقوقی همه با هم برابر هستند. یکی بر دیگری برتری ندارد.

4/ هیچ وابستگی به دولت یا سیاست ندارند.

5/ اهداف و فعالیت‌‌‌‌های‌ این سازمان‌‌‌‌ها با همفکری و مشورت تمام اعضا مشخص می‌گردد.

اهمیت سازمان‌‌‌‌های مردم نهاد

قطعا در هر جامعه‌ای‌ این نهاد‌‌‌‌ها نقش کلیدی و مهمی‌ دارند. زیرا در یک جامعه مدنی پویا مردم در اداره کشور باید همکاری کنند و دولت به تنهایی نمی‌تواند عهده دار تمام امور مدنی باشد. از همین رو‌ این نهاد‌‌‌‌ها با فعالیت‌‌‌‌های خیرخواهانه خود نه تنها به مردم برای بهبود زندگی خود کمک ‌‌‌‌می‌کنند بلکه به یاری دولت نیز ‌‌‌‌می‌پردازند.‌ فعالیت این سازمان‌‌‌‌ها قطعا در کنار دولت در بخش‌‌‌‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی باعث رشد جامعه ‌‌‌‌می‌شوند.

نحوه ثبت سازمان مردم نهاد یا سمن NGO 

تمام اشخاص بالای 18 سال که تابعیت ‌ایرانی دارند در صورت نداشتن محکومیت کیفری موثر ‌‌‌‌می‌توانند سازمان مردم نهاد تاسیس نمایند. حداقل اعضا باید پنج نفر باشند که از میان آن‌ها دو نفر حتما باید در زمینه‌ای که مدنظر نهاد است مانند محیط زیست تخصص کامل داشته باشند.

برای تاسیس سازمان مردم نهاد باید با مدارک هویتی و سایر مدارک مورد نیاز به دفتر امور اجتماعی استانداری محل اقامت خود مراجعه نمایید. شما ‌‌‌‌می‌توانید در تمامی مراحل تاسیس سازمان خود از خدمات حقوقی وکلای وکیل دات کام بهره ببرید.

انواع سازمان‌‌‌‌های مردم نهاد ‌ایران

در سرتاسر دنیا نهاد‌‌‌‌های مرد‌‌‌‌می‌ بسیاری وجود دارد. در ‌ایران نیز‌ این سازمان‌‌‌‌ها از مردم تشکیل شده و فعالیت ‌‌‌‌می‌کنند. فعالیت عمده ‌‌‌‌ان جی او‌‌‌‌های ‌ایران در زمینه فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، حقوق خانواده، مذهبی، محیط زیست و… ‌‌‌‌می‌باشد. در زیر به چند مورد اشاره ‌‌‌‌می‌گردد:

  • گروه‌‌‌‌های سبز و جمعیت ترویج دوستی با طبیعت که در زمینه محیط زیست و حیوانات فعالیت ‌‌‌‌می‌کنند.
  • هلال احمر.
  • جوامع صنفی مانند جامعه مهندسان مشاور.
  • بنیاد 15 خرداد.
  • و…

چگونگی عضویت در سازمان‌‌‌‌های مردم نهاد

ممکن است برای بسیاری از افراد‌ این سوال پیش بیاید که چگونه ‌‌‌‌می‌توان عضوی از یک ‌‌‌‌ان جی او شد. برای‌ این منظور شما باید در ابتدا سازمان مورد نظر خود را انتخاب کنید و بعد هم فرم عضویت در آن را تکمیل نموده و برای سازمان ارسال نمایید. قطعا‌ این سازمان‌‌‌‌ها اعضای جدید را ‌‌‌‌می‌پذیرند. حتی در برخی از مواقع خود آن‌ها طی اطلاعیه‌ای درخواست کمک و جذب داوطلب ‌‌‌‌می‌نمایند. اکثر‌ این سازمان‌‌‌‌ها در شبکه‌‌‌‌های اجتماعی مانند‌ اینستاگرام دارای صفحه رسمی هستند.

شما ‌‌‌‌می‌توانید با یک جستجو ساده نهاد مرد‌‌‌‌می ‌مورد نظر خود را پیدا کرده و کمک‌‌‌‌های مالی و غیر مالی خود را انجام دهید. البته نباید‌ این نکته را فراموش کرد که برخی از افراد سودجو به نام نهاد مرد‌‌‌‌می‌ به اخذ پول و کلاهبرداری ‌‌‌‌می‌پردازند. پس در ابتدا قبل از هر اقدا‌‌‌‌می‌ درباره سازمان مورد نظر خود اطلاعات کسب کنید تا از قانونی بودن فعالیت آن‌ها مطلع گردید.

سوالات متداول

سازمان مردم نهاد چیست ؟

سازمان‌‌‌‌هایی متشکل از مردم برای انجام فعالیت‌‌‌‌های خیرخواهانه و داوطلبانه که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

چگونه در ‌ایران عضو سازمان مردم نهاد شویم ؟

با پر کردن فرم عضویت در سایت سازمان مورد نظر خود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

چگونه ‌‌‌‌می‌توان یک سازمان مردم نهاد یا ‌‌‌‌ان جی او تشکیل داد ؟

از طریق مراجعه به دفتر امور اجتماعی استاندار که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد سازمان‌‌‌‌های مردم نهاد‌‌‌‌ می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید. همچنین با عضو شدن در کانال تلگرا‌‌‌‌می‌ وکیل دات کام از آخرین اخبار حقوقی مطلع شوید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سمن، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سمن پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: سمن یا سازمان مردم نهاد NGO ,
:: بازدید از این مطلب : 545
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 شهريور 1400 | نظرات ()